Компании

все компании

Долар США зміцнюється до основних валют у п'ятницю

12 серпня 2022 року, 15:46
Долар США зміцнюється до основних валют під час торгів вдень у п'ятницю.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), піднімається на 0,45%, ширший індикатор WSJ Dollar Index додає 0,36%.

Інвестори чекають на публікацію попереднього значення серпневого індексу споживчої довіри в США. Показник, найімовірніше, зміцнить прогнози ринку щодо подальшого підвищення процентної ставки ФРС, що підтримає долар, вважають аналітики ING. "Споживча довіра в поточному місяці може виявитися міцнішою, ніж очікують експерти, на тлі падіння цін на бензин", - вважає аналітик ING Кріс Тернер. Звіт університету Мічігану буде опублікований о 17:00 кск. Пара євро/долар торгується на рівні $1,028 порівняно з $1,0321 на закриття ринку у четвер.

Вартість фунта зменшується на 0,52%, до $1,2135 проти $1,2199 на закриття попередньої сесії. У парі з ієною курс американської валюти становить 133,74 єни проти 133,01 єни напередодні.

Курс так званого офшорного юаня (торги яким проводяться за межами материкового Китаю) знизився в Гонконгу на 0,04% - до 6,7408 юаня/$1. Проте валюта подолала позначку 6,75 юаня і знаходиться поблизу місячного максимуму на тлі спекуляцій щодо можливості ослаблення жорсткої політики ФРС.

Водночас інвесторів підбадьорюють повідомлення про те, що Народний банк Китаю (НБК, Центробанк країни) збереже монетарну політику, незважаючи на тиск до її ослаблення через періодичні спалахи коронавірусу, кризу в секторі нерухомості країни та геополітичну напруженість у регіоні.




Просмотров: 280
Другие новости