Компании

все компании

Збитки від агресії РФ зросли на $2,1 млрд за тиждень

11 серпня 2022 року, 13:33
Збитки інфраструктури України від війни станом на 8 серпня 2022 року KSE Institute оцінив у $110,4 млрд, при цьому за минулий тиждень оцінка збитків зросла на $2,1 млрд.

"За оцінками експертів проекту "Росія заплатить", мінімальні потреби у відновленні зруйнованих активів за останній тиждень зросли на $3 млрд і сьогодні становлять $188 млрд", - повідомляється у прес-релізі аналітичного підрозділу Київської школи економіки (КШЕ) KSE Institute.

Згідно з ним, найбільше за тиждень зросла оцінка збитків інфраструктурі – на $1,8 млрд, до $33,4 млрд, що пов'язано з отриманням командою проекту детальної інформації від Мінінфраструктури про пошкоджені та зруйновані мости. "За останніми даними, внаслідок бойових дій пошкоджено або зруйновано 304 мости та мостові переправи на $1,8 млрд", - зазначається в повідомленні. Згідно з ним оновлені дані надійшли і від Міністерства розвитку громад та територій, внаслідок чого оцінка збитків сфер культури, туризму та спорту зросла на $0,4 млрд – до $1,3 млрд через збільшення кількості пошкоджених та зруйнованих об'єктів.

Однак найбільшою шкодою залишається в частині житлових будівель - $47,8 млрд. "За останніми даними, зруйновано та пошкоджено щонайменше 131,3 тис. будівель, з яких 15,2 тис. – багатоквартирних... Прямі збитки від руйнування багатоповерхівок становлять $42,3 млрд, і ще $5,4 млрд збитків завдано власникам приватних будинків", - зазначили фахівці KSE.

Загалом з початку війни, згідно з даними проекту, пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 15,3 тис. багатоповерхівок, 115,9 тис. приватних будинків, 388 підприємств, 43,7 тис. одиниць сільськогосподарської техніки, 1991 магазинів, 511 адмінбудівель , 106,1 тис. легкових авто, 36 споруд, 119 об'єктів соціальної сфери. У релізі вказується, що станом на 8 серпня сума непрямих втрат галузей зросла на $0,3 млрд - до $129,1 млрд. Найбільша частка непрямих втрат в результаті повномасштабної війни, розпочатої Росією, у сфері промисловості - $29,8 млрд.

Друге місце за обсягами непрямих втрат — агропромисловий комплекс і земельні ресурси — $23,4 млрд, а ще $18,2 млрд — непрямі втрати інфраструктури. Зростання суми мінімальної потреби у відновленні зруйнованих активів за останній тиждень на $3 млрд пов'язане зі збільшенням кількості зруйнованих та пошкоджених об'єктів інфраструктури та сфер культури, туризму та спорту, які потребують відновлення.

Так, на відновлення зруйнованих та пошкоджених об'єктів інфраструктури вже сьогодні потрібно щонайменше $44,6 млрд, а потреби у відновленні культурних, туристичних та спортивних споруд зросли на $0,7 млрд і становлять $2,3 млрд.

 Проект реалізується KSE Institute спільно з Офісом президента, Міністерствами економіки, інфраструктури з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та розвитку громад та територій України. Аналіз завданих збитків здійснюється аналітиками KSE Institute та волонтерами з партнерських організацій: Центру економічної стратегії, Dragon Capital, Антикорупційного штабу, Інституту аналітики та адвокації, Трансперенсі Інтернешнл Україна, ДП "Прозорро.Продажі", Prozorro, Української ради торгівлі рітейлерів України (RAU), Центру розвитку інновацій та "Калвер Авіейшн".




Просмотров: 277
Другие новости