Компании

все компании

У Києві на одну вакансію – 6 претендентів

11 серпня 2022 року, 17:47

З початку 2022 року послугами столичної служби зайнятості скористалися 41 тис. громадян.

4,1 тисячі осіб за сприяння служби зайнятості отримали нову роботу, 24,8 тис. були зареєстровані безробітними (майже в 1,4 раза більше, ніж в аналогічному періоді минулого року). На початку серпня на обліку в Київському міському центрі зайнятості перебували 15,7 тис. безробітних, 13,3 тис. отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої склав 6 тисяч гривень. 24 тис. громадян отримали профорієнтаційні послуги.

«На ситуацію на ринку праці Києва серйозно впливає воєнний стан у державі. Багато підприємств змушені були скоротити або взагалі припинити свою діяльність. Ми боремось за кожне робоче місце, співпрацюємо з роботодавцями, щоб забезпечити роботою якомога більше людей. Працює, зокрема, програма компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану внутрішньо переміщену особу під час воєнного стану», - зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.  

З початку року 5,5 тис. роботодавців надали КМЦЗ інформацію про 12,1 тис. вакансій. Середній розмір заробітної плати у вакансіях становить 10,2 тис. грн. У попиті в роботодавців переважно представники робітничих професій та кваліфіковані фахівці: водії, прибиральники, сестри і брати медичні, вчителі, продавці та вантажники. Водночас, серед безробітних найбільше бухгалтерів, менеджерів та керівників різного рівня.

Загалом, навантаження на одне робоче місце становить 6 претендентів (рік тому, на 1 серпня 2021 року був один). Однак, у різних галузях ситуація різна. По одному претенденту на одну вакансію зафіксовано у сферах водопостачання, каналізації та поводження з відходами; адміністративного та допоміжного обслуговування; освіти; два – у сфері охорони здоров’я та надання соціальної допомоги. Водночас, у сферах фінансової та страхової діяльності на одне вільне робоче місце претендують 132 безробітних; інформації та телекомунікації – 95; тимчасового розміщування й організації харчування – 71; операцій з нерухомим майном – 54; у добувній промисловості і розробленні кар’єрів – 43.

У столиці значно скоротилась середня тривалість безробіття. Наразі вона складає 112 днів – на 70 днів менше, ніж рік тому. На пошук роботи київські безробітні витрачають, в середньому, 91 день – у півтора раза менше, ніж у 2021 році. Основною послугою служби зайнятості більшість безробітних вважає працевлаштування.

«Велику зацікавленість у шукачів роботи викликала урядова програма фінансової підтримки громадян, які хочуть створити власний бізнес чи розвивати вже налагоджену справу. Держава прагне отримати максимальну ефективність від витрачених коштів, адже йдеться, передусім, про створення нових робочих місць, розвиток підприємницької ініціативи, зміцнення країни. А це й є наш вклад у перемогу», - підкреслив Віктор Білич.

Україна переможе!





Просмотров: 2146
Другие новости