Компании

все компании

Ціни на нафту знижуються у четвер

11 серпня 2022 року, 11:56
Ціни на нафту знижуються під час торгів у четвер після підйому більш ніж на 1% за підсумками попереднього дня.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:09 у четвер становить $97,03 за барель, що на $0,37 (0,38%) нижче ціни на закриття попередньої сесії. За підсумками попередніх торгів, ці контракти зросли в ціні на $1,9 (1,1%), до $97,4 за барель.

Ціна ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $91,57 за барель, що на $0,36 (0,39%) менше від підсумкового значення попередньої сесії. До закриття ринку у середу вартість цих контрактів зросла на $1,43 (1,6%), до $91,93 за барель. Ринок напередодні стежив за новинами щодо постачання російської нафти до Європи нафтопроводом "Дружба".

Постачання нафти через Україну нафтопроводом відновилося до Словаччини, повідомили "Інтерфаксу" у компанії Slovnaft напередодні. Раніше "Транснефть" повідомила, що 4 серпня "Укртранснафта" зупинила транзит російської нафти у зв'язку із збоєм оплати транзитного збору. По південній гілці нафтопроводу "Дружба", що проходить через територію України, постачання нафти здійснюється у напрямку НПЗ Угорщини, Словаччини та Чехії на підставі довгострокового договору між ПАТ "Транснефть" та АТ "Укртранснафта" на надання послуг з транспортування сировини на умовах 100% передоплати.

Крім того, тиск на ринок чинили дані про запаси енергоносіїв у США.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 5,46 млн. барелів - до 432,01 млн. барелів, показали опубліковані в середу дані щотижневої доповіді міністерства енергетики країни. Товарні запаси бензину знизилися на 4,98 млн. барелів і склали 220,32 млн. барелів. Комерційні запаси дистилятів збільшилися на 2,17 млн. барелів, до 111,49 млн. барелів. Експерти очікували зниження запасів нафти на 1 млн барелів, зменшення запасів бензину на 1,1 млн барелів та запасів дистилятів на 1 млн барелів.

Тим часом у четвер трейдери чекають на публікацію щомісячного звіту ОПЕК з нафтового ринку та щомісячного огляду Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

теги: нафта



Просмотров: 260
Другие новости