Компании

все компании

Сервіс доставки їжі Deliveroo наростив доподатковий збиток на 54%

11 серпня 2022 року, 07:20
Британський сервіс доставки їжі Deliveroo Plc у першому півріччі 2022 року наростив доподатковий збиток на 54% на тлі зниження споживчого попиту через високу інфляцію.

 Як повідомляється в прес-релізі компанії, її доподатковий збиток у січні-червні становив 147,3 млн фунтів стерлінгів ($177,98 млн) порівняно з 95,4 млн фунтів за аналогічний період роком раніше. Збільшення збитку було забезпечено підвищенням витрат з продажу та адміністративних витрат. Компанія наростила виручку на 12%, до 1,01 млрд фунтів, завдяки збільшенню комісій та надходженням від реклами. Валовий обсяг транзакцій (GTV) підвищився на 7% і становив 3,56 млрд фунтів.

При цьому Deliveroo зазначила, що зростання показника сповільнилося у другому кварталі, що стало результатом зниження споживчого попиту. Компанія запустила зворотний викуп акцій обсягом 75 млн. фунтів ($90,6 млн.). Програма триватиме до березня. Викуплені акції будуть направлені до фонду заохочення працівників, з якого працівникам компанії виплачують компенсації у вигляді акцій. Deliveroo зберегла річний прогноз зростання GTV на 4-12% без урахування зміни курсу валют.

Компанія також очікує отримати маржу скоригованої EBITDA у діапазоні мінус 1,8% - мінус 1,5%. Котирування акцій Deliveroo зростають на 2,4% на торгах у Лондоні у вівторок.




Просмотров: 273
Другие новости