Компании

все компании

Фондові індекси країн Європи не демонструють єдиної динаміки

11 серпня 2022 року, 16:46
Фондові індекси країн Західної Європи не демонструють єдиної динаміки під час торгів у четвер.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 11:41 виріс на 0,1% і склав 440,3 пункту.

Німецький індекс DAX зменшився на 0,16%, британський FTSE 100 – на 0,11%. Французький САС 40 зріс на 0,11%, італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали 0,38% та 0,22% відповідно.

Трейдери продовжують стежити за публікацією квартальних звітів європейських компаній та оцінювати перспективи підвищення процентних ставок у США після публікації даних про інфляцію в країні у липні. Як повідомлялося, споживчі ціни (індекс CPI) у США у липні зросли на 8,5% щодо того ж місяця минулого року, показали дані міністерства праці країни.

Таким чином, інфляція сповільнилася порівняно з 9,1% у червні, коли показник оновив максимум за останні 40 років. Тим часом низка представників керівництва Федеральної резервної системи (ФРС) США дали зрозуміти, що регулятор не має наміру припиняти цикл жорсткості грошово-кредитної політики у найближчій перспективі. Так, голова Федерального резервного банку (ФРБ) Міннеаполісу Ніл Кашкарі назвав статистичні дані про динаміку зростання споживчих цін у США "першим натяком" на те, що інфляція в країні могла почати сповільнюватися, проте зазначив, що це не скасовує необхідності підвищувати процентні ставки. За його словами, ФРС ще "дуже далека від оголошення про перемогу".

Акції RWE AG дешевшають на 1%, хоча німецька енергетична у першому півріччі 2022 року збільшила скоригований чистий прибуток у 1,8 раза та підтвердила річний прогноз, покращений наприкінці липня.

Папери Deutsche Telekom AG додають 0,2%. Найбільша телекомунікаційна компанія Європи у другому кварталі поточного року скоротила чистий прибуток на 22%, але покращила річний прогноз скоригованого прибутку вдруге за рік на тлі добрих показників T-Mobile US Inc. та бізнесу за межами США.

Котирування акцій Daimler Truck Holding AG зменшуються на 1,4%, хоча чистий прибуток німецького виробника вантажівок у другому кварталі зріс у півтора рази. Акції Hapag-Lloyd AG дешевшають на 2,1%, незважаючи на те, що німецький оператор контейнерних перевезень у першому півріччі збільшив виторг у 1,8 раза завдяки підвищенню ставок фрахту. Лідером зростання в індексі Stoxx 600 є папери Orron Energy AB, які підскочили на 14,5%.




Просмотров: 319
Другие новости