Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР в четвер зросли за ринком акцій США

11 серпня 2022 року, 17:17
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону в четвер зросли за американським ринком акцій, який днем ​​раніше завершив торги на максимумі за три місяці.

Поліпшення настроїв інвесторів було зумовлено даними про те, що інфляція у США в липні ослабла. Це може підштовхнути Федеральну резервну систему до більш повільного підвищення процентних ставок, вважають аналітики. Торгові майданчики Японії закриті у зв'язку зі святковим днем ​​у країні.

Китайський індекс Shanghai Composite за день збільшився на 1,6%, при цьому гонконгський Hang Seng додав 2,4% після зниження трьох попередніх сесій поспіль. До лідерів підвищення котирувань на Гонконзькій фондовій біржі увійшли акції виробника електроустаткування Techtronic Industries Co. (+10,9%), яка випускає напівпровідники Sunny Optical Technology Group Co. (+9,2%), виробників спортивних товарів Li Ning Co. (+7,1%) та Anta Sports Products (+5,7%).

Techtronic у першому півріччі наростив чистий прибуток до $578 млн. порівняно з $523,7 млн. за той же період минулого року, виручка зросла на 10% - до $7,03 млрд. Найбільший світовий виробник персональних комп'ютерів Lenovo збільшив чистий прибуток у квітні-червні на 11%, що виявилося кращим за очікування аналітиків. Ціна акцій компанії зросла на 3,3%. Ціна акцій Swire Pacific Ltd злетіла більш як на 10%.

Промисловий конгломерат, який володіє у тому числі часткою в Cathay Pacific Airways, завершив перше півріччя з чистим прибутком у 1,89 млрд. гонконгських доларів ($240,9 млн.) порівняно з чистими збитками в 792 млн. доларів за той же період минулого року. Крім того, Swire Pacific оголосила про програму buyback обсягом до 4 млрд. доларів.

Крім того, подорожчали папери інтернет-рітейлерів Alibaba Group Holding Ltd. (+4,3%) та JD.com (+1,3%), виробника споживчої електроніки Xiaomi Corp. (+4,7%), інтернет-гіганта Tencent Holdings (+2,7%). Південнокорейський індекс Kospi за підсумками торгів збільшився на 1,7%. Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подорожчали на 1,4%, автовиробника Hyundai Motor – на 0,3%. Австралійський фондовий індикатор S&P/ASX 200 збільшився у четвер на 1,1% - до максимуму за два місяці.

Ринкова вартість найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP зросла на 2,2%. Котирування акцій QBE Insurance зросли на 3,3% після того, як страховик повідомив про збільшення виторгу в січні-червні на 26%. Тим часом, папери Telstra Corp. подешевшали на 1,3%, незважаючи на хорошу звітність. Найбільший телекомунікаційний провайдер Австралії підняв дивіденди вперше за сім років. Базова EBITDA компанії за фінрік, що завершився у червні, підвищилася на 8,4%.

Вартість акцій AMP Ltd. знизилася на 0,9% - також усупереч сильним піврічним показникам. Фінансова компанія в січні-червні збільшила чистий прибуток майже втричі і оголосила про намір повернути акціонерам 1,1 млрд. австралійських доларів ($780 млн.), включаючи buyback. Сінгапурський індекс FTSE STI додав 0,5%. Економіка Сінгапуру у другому кварталі збільшилася на 4,4% порівняно з тим самим періодом роком раніше, свідчать остаточні дані міністерства торгівлі та промисловості країни.

Попередньо повідомлялося про підвищення на 4,8%. Проте темпи зростання у квітні-червні прискорилися, у першому кварталі зростання становило 3,8%.




Просмотров: 315
Другие новости