Компании

все компании

Фондові індекси країн Європи демонструють помірне зростання у середу

10 серпня 2022 року, 16:31
Фондові індекси країн Західної Європи демонструють дуже помірне зростання в ході торгів у середу, інвестори утримуються від великих угод в очікуванні даних про липневу інфляцію в США.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:47 кск зріс на 0,06% і склав 436,25 пункту.

Німецький індекс DAX збільшився на 0,28%, французький САС 40 – на 0,07%, британський FTSE 100 – на 0,02%.

Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали 0,3% та 0,2% відповідно. Міністерство праці США оприлюднить дані про споживчі ціни за липень о 15:30 кск, і ця публікація є довгоочікуваною подією для світових ринків цього тижня. Опитані Trading Economics аналітики очікують, що зростання споживчих цін у липні сповільнилося до 8,7% із 9,1% місяцем раніше.

Якщо показник інфляції буде вищим за прогнози, це "викличе нову хвилю очікувань, що Федрезерв продовжить активно підвищувати ставки, особливо з урахуванням того, що ринок праці поки демонструє дивовижну стійкість перед жорсткістю грошово-кредитної політики ФРС", вважає старший аналітик Swissquote Bank Іпек Оскар .

"Це призведе до зростання прибутковості американських держоблігацій і може спричинити корекцію на ринку акцій", - додала вона. Тим часом прибутковість дворічних держбондів США перевищила прибутковість 10-річних облігацій майже на 50 базисних пунктів, що свідчить про тривоги ринку щодо можливої ​​рецесії, пише агентство Bloomberg.

Акції ABN Amro Bank NV дорожчають на 1,8% завдяки тому, що прибуток нідерландського банку трохи перевищив очікування аналітиків. Капіталізація Vestas Wind Systems підскочила майже на 10%.

Найбільший світовий виробник вітрогенераторів отримав більший, ніж очікувалося, квартальний збиток, проте підтвердив річні прогнози. Папери Ahold Delhaize NV зростають у ціні на 7,3%. Голландська мережа супермаркетів збільшила чистий прибуток на 12% у другому кварталі 2022 року і ухвалила рішення відкласти плани щодо виведення на біржу свого підрозділу Bol.com, який працює у сфері інтернет-продажів.

Ринкова вартість E.ON SE збільшується на 0,7%, хоча німецький енергетичний концерн зафіксував зниження чистого прибутку минулого кварталу на тлі списань вартості активів. У той же час компанія суттєво підвищила виторг і підтвердила річний прогноз. Британський сервіс доставки їжі Deliveroo Plc у першому півріччі збільшив доподатковий збиток на 54% на тлі зниження споживчого попиту через високу інфляцію, проте збільшив виторг на 12%.

Котирування компанії піднімаються на 2,7%. Серед лідерів зростання в індексі Stoxx 600, окрім Vestas, є папери британської страхової компанії Aviva.

Страховик збільшив операційний прибуток у першому півріччі та підвищив дивіденди, а також анонсував нову програму викупу акції, завдяки чому його акції дорожчають на 8,4%. Зниження індикатора очолюють папери німецької фармацевтичної компанії Evotec (-10%) після того, як аналітики банку Morgan Stanley погіршили рекомендацію для акцій компанії відразу на два щаблі, до "нижче за ринок" з "вище за ринок", через очікуване зростання витрат.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 341
Другие новости