Компании

все компании

Фондові ринки країн АТР змінюються без жодної динаміки

9 серпня 2022 року, 10:56
Фондові ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону змінюються без жодної динаміки під час торгів у вівторок.

Японський індекс Nikkei 225 до 8.20 МСК впав на 0,92%. Серед лідерів падіння у складі індексу котирування акцій інвестиційної SoftBank Group Corp. (-7,5%). Основний фонд компанії - Vision Fund, у першому фікварталі отримав чистий збиток у розмірі $21,68 млрд на тлі падіння акцій технологічних компаній.

Папір виробника електроніки Tokyo Electron Ltd. обрушилися майже на 9% і також входять до лідерів падіння. Чистий прибуток компанії в минулому кварталі скоротився на 12% через зростання витрат на виробництво. Гонконгський Hang Seng о 8:27 КВ зріс на 0,4%, шанхайський Shanghai Composite – на 0,2%. Котирування акцій авіакомпанії Cathay Pacific Airways знижуються на 0,4%, але в ході торгів раніше вони зростали максимальними сесійними темпами на новини про те, що влада Гонконгу надала план зі зняття коронавірусних обмежень.

Серед лідерів зростання у гонконгському індексі паперу девелопера Country Garden Services Holdings Co. Ltd. (+6%), телекомунікаційна China Unicom (Hong Kong) Ltd. (+3,5%) та виробника сонцезахисного скла Xinyi Solar Holdings Ltd. (+2,5%). Південнокорейський індекс Kospi додав 0,5%. Акції виробника продуктів харчування CJ CheilJedang Corp. підскочили на 9% після оприлюднення звітності за другий квартал. Чистий прибуток компанії виріс більше, ніж очікував ринок.

Капіталізація одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. падає на 1,2%. Акції великого південнокорейського автовиробника Kia Corp. дорожчають на 0,12%, виробника електроніки LG Electronics Inc. -на 0,3%.

Австралійський S&P/ASX 200 збільшився на 0,01%. Папір постачальника інфраструктури для телекомунікацій Megaport Ltd. дорожчають на 9%. Компанія у четвертому фінкварталі вийшла на прибутковий рівень.

Ринкова капіталізація банку National Australia Bank Ltd. знижується на 3%, незважаючи на те, що його чистий прибуток у третьому фінкварталі зріс до 1,85 млрд австралійських доларів ($1,29 млрд) з 1,65 млрд доларів роком раніше. Індекс ділової довіри в Австралії у липні підвищився на 5 пунктів порівняно з минулим місяцем і становив плюс 7 пунктів, згідно з підсумками опитування National Australia Bank.

Тим часом індекс споживчої довіри в країні в серпні впав до 81,2 пунктів з 83,8 пунктів місяцем раніше, повідомив Westpac-Melbourne Institute, який проводив опитування.




Просмотров: 264
Другие новости