Компании

все компании

Фондові ринки країн АТР завершили торги слабкою та різноспрямованою динамікою

9 серпня 2022 року, 17:17
Фондові ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону завершили торги у вівторок слабкою та різноспрямованою динамікою.

Японський індекс Nikkei 225 у вівторок упав на 0,88%. Серед лідерів падіння у складі індексу котирування акцій інвестиційної SoftBank Group Corp. (-7%). Основний фонд компанії - Vision Fund, у першому фінкварталі отримав чистий збиток у розмірі $21,68 млрд на тлі падіння акцій технологічних компаній.

Папір виробника електроніки Tokyo Electron Ltd. обрушилися на 8,3% і також увійшли до лідерів падіння. Чистий прибуток компанії в минулому кварталі скоротився на 12% через зростання витрат на виробництво.

Гонконгський Hang Seng опустився на 0,21%, тоді як шанхайський Shanghai Composite виріс на 0,32%. Котирування акцій авіакомпанії Cathay Pacific Airways знизилися на 0,8%, але на початку сесії вони росли максимальними сесійними темпами на новини про те, що влада Гонконгу надала план зі зняття коронавірусних обмежень.

Папір інтернет-компанії Alibaba Group Holding (SPB: BABA) Ltd. подорожчали на 1% на новини, що Гонконгська фондова біржа схвалила перехід компанії на первинний лістинг на майданчику. Серед лідерів зниження у гонконгському індексі паперу IT компаній JD.com Inc. (SPB: JD) (-3,7%) та Meituan (-2%), а також акції виробника електроніки Techtronic Industries Co. Ltd. (-3,1%). У лідерах зростання опинилися акції девелопера Country Garden Services Holdings Co. Ltd. (+4%), телекомунікаційна China Unicom (Hong Kong) Ltd. (+4%) та біофармацевтичної Sino Biopharmaceutical Ltd. (+1,6%).

Південнокорейський індекс Kospi додав 0,42%. Акції виробника продуктів харчування CJ CheilJedang Corp. підскочили на 8,6% після оприлюднення звітності за другий квартал.

Чистий прибуток компанії виріс більше, ніж очікував ринок. Австралійський S&P/ASX 200 збільшився на 0,13%. Папір постачальника інфраструктури для телекомунікацій Megaport Ltd. подорожчали на 10% Компанія у четвертому фінкварталі вийшла на прибутковий рівень.

Ринкова капіталізація банку National Australia Bank Ltd. впала на 2,9%, незважаючи на те, що його чистий прибуток у третьому фінкварталі зріс до 1,85 млрд австралійських доларів ($1,29 млрд) з 1,65 млрд доларів роком раніше. Добувна мідь OZ Minerals Ltd. відмовилася про пропозиції щодо викупу з боку BHP Group Ltd. за $5,8 млрд, вважаючи цю пропозицію недостатньою. Акції OZ Minerals зросли в ціні на 0,3%, папери BHP подешевшали на 0,8%.

Індекс ділової довіри в Австралії у липні підвищився на 5 пунктів порівняно з минулим місяцем і становив плюс 7 пунктів, згідно з підсумками опитування National Australia Bank. Тим часом індекс споживчої довіри в країні в серпні впав до 81,2 пунктів з 83,8 пунктів місяцем раніше, повідомив Westpac-Melbourne Institute, який проводив опитування.




Просмотров: 355
Другие новости