Компании

все компании

Європейські фондові індекси відкрили торги без жодної динаміки

9 серпня 2022 року, 16:46
Європейські фондові індекси відкрили торги у вівторок без жодної динаміки.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 11:00 упав на 0,24% і склав 437,87 пункту. Німецький індекс DAX опустився на цей час на 0,38%, французький САС 40 - на 0,1%. Тим часом британський FTSE 100, італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали по 0,1% кожен.

Інвестори оцінюють корпоративні звітності і чекають на публікацію даних за рівнем інфляції в США в липні, які можуть підігріти або охолодити очікування ринку щодо посилення політики Федеральної резервної системи США. Згідно з консенсус-прогнозом експертів, опитаних Trading Economics, споживчі ціни в Штатах минулого місяця зросли на 8,7% після стрибка на 9,1% у червні. Звіт Мінпраці країни вийде в середу о 15.30 МСК.

Котирування акцій німецької Muenchener Rueckversicherungs-Gesellschaft AG (Munich Re), однієї з найбільших перестрахувальних компаній світу, зростають на 0,7%. Компанія скоротила чистий прибуток на 31% у другому кварталі, але підтвердила річний прогноз показника на рівні 3,3 млрд євро.

Оператор мереж готелів InterContinental Hotels Group Plc різко збільшив чистий прибуток у першому півріччі та оголосив про нову програму викупу акцій обсягом до $500 млн.

Проте акції компанії падають у ціні майже на 2%. Папери розробника антивірусних програм для комп'ютерів Avast PLC дорожчають на 0,2%. Компанія у першому півріччі скоротила доподатковий прибуток на 35%, але збільшила середній виторг у розрахунку на клієнта 2,2%.

Ринкова капіталізація британської інвестиційної компанії Abrdn PLC знизиться на 3,3%. Компанія отримала доподатковий збиток у січні-червні та значно скоротила виторг. У лідерах зростання серед компонентів Stoxx 600 знаходяться акції швейцарського рітейлера Dufry AG (+3,4%) та німецького розробника ПЗ TeamViewer AG (+3%).

Серед лідерів падіння паперу британської IWG Plc (-18%), що надає послуги коворкінгу, та швейцарської онлайн-мережі аптек Zur Rose Group AG (-11%).




Просмотров: 271
Другие новости