Компании

все компании

Siemens Energy розпочала процес реструктуризації бізнесу в Росії

8 серпня 2022 року, 12:27
Siemens Energy розпочала процес реструктуризації бізнесу в Росії, повідомила компанія у звіті за третій квартал 2022 фінансового року (квітень-червень).

Компанія очікує, що заходи щодо реструктуризації будуть завершені до кінця 2022 фінансового року. У звіті Siemens Energy зазначає, що санкції ЄС після 10 липня стали істотно впливати на ділову активність компанії в РФ і не виправдовують продовження роботи в країні.

Siemens Energy прийняла конкретні кроки для оптимального рішення щодо реструктуризації активів (не розкриваються у звіті). За підсумками фінансового 2022 Siemens Energy втратить близько EUR400 млн виручки від операцій, пов'язаних з Росією. З 2023 року компанія не очікує на серйозні негативні фінансові наслідки, йдеться в презентації для інвесторів.

Siemens Energy була утворена в 2020 році в результаті spin off енергетичного підрозділу Siemens (станом на кінець листопада 2021 Siemens був найбільшим акціонером з часткою 35%).

У РФ Siemens Energy є одним із основних постачальників енергообладнання. Компанії, зокрема, належить "Сіменс трансформатори" і 65% у СП із "Силовими машинами" - "Сіменс технології газових турбін" (СТГТ), а компанія Siemens Gamesa, що входить до Siemens Energy, була партнером "Енел Росія" у реалізації проектів у відновлюваній енергетиці у Росії.




Просмотров: 488
Другие новости