Компании

все компании

"ОТП Лізинг" за обсягами фінансування вийшла приблизно на 50% довоєнного рівня - гендиректор

8 серпня 2022 року, 17:32
Лізингова компанія ТОВ "ОТП Лізинг", яка веде на українському ринку, у липні за обсягами фінансування вийшла приблизно на 50% довоєнного рівня, повідомив гендиректор компанії Андрій Павлушин у Facebook.

"Зробили нового фінансування в липні на $11 млн, це вдвічі більше, ніж у червні, це вже щось порівняно з нульовим березнем, вийшли десь на 50% військових обсягів", - написав він.

Павлушин уточнив, що портфель "ОТП Лізинг" на сьогоднішній день - понад 16 млрд грн, що робить компанію "абсолютним лідером ринку з часткою 40%". За його словами, "ОТП Лізинг" наразі фінансує сільгосптехніку та вантажівки. "Вагони та нові авто поки що на холді. Знову багато машин на складі, їх теж і продаємо, і в лізинг даємо", - додав гендиректор.

Він зазначив, що портфель у 16 ​​млрд грн передбачає, що ринкова вартість активів десь 20-25 млрд грн, до того ж компанія "дуже прискіпливо" страхує його у семи різних страхових компаніях з високим рейтингом. У зв'язку з цим Павлушин зазначив, що останнім часом у портфелі зросла частка страхової компанії "ВУСО", що пов'язано з приходом до її керівництва Андрія Артухова та купівлею нею СК "АСКА".

"Приємно, що сьогодні ми домовилися з усіх спірних питань (а зараз як ви розумієте їх багато) та компромісів і впевнено дивимось у майбутнє, адже треба далі збільшувати фінансування українських клієнтів та правильно їх страхувати. Це наш фінансовий фронт", - зазначив гендиректор. ОТП Лізинг".

ТОВ "ОТП Лізинг" входить до складу європейської фінансової групи OTP Group. Компанія заснована у червні 2008 року як дочірнє підприємство ОТП Банку. Виторг компанії за шість місяців 2022 року зріс на 13% - до 81,01 млн грн, тоді як збиток склав 554,2 млн грн порівняно з чистим прибутком 272,2 млн грн за аналогічний період минулого року.

Активи за півроку збільшились на 1,4% - до 15,04 млрд грн, проте довгострокова дебіторська заборгованість скоротилася на 4,9% - до 13,17 млрд грн.




Просмотров: 360
Другие новости