Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР продемонстрували слабку позитивну динаміку

8 серпня 2022 року, 16:31
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону здебільшого продемонстрували слабку позитивну динаміку у понеділок.

Ринок материкового Китаю піднявся на тлі добрих даних щодо зовнішньої торгівлі країни, тоді як японський ринок виріс завдяки сильним корпоративним звітностям за минулий квартал та прогнозам фінансових показників на найближчий час, повідомляє Trading Economics. Японський індекс Nikkei 225 за підсумками торгів збільшився на 0,3%. Ціна акцій Suzuki Motor підскочила на 10,4% на новини про те, що операційний прибуток автовиробника злетів майже на 37% у квітні-червні. Нафтогазова Inpex Corp. оголосила про запуск buyback до 8,65% власних акцій на суму до 120 млрд ієн до кінця поточного року.

Ринкова вартість компанії протягом дня зросла на 4,7%. Папери Bandai Namco подорожчали на 4,1% після того, як розробник ігор покращив прогноз прибутку на півріччя. Виробник фотоапаратури Canon оголосив другий викуп акцій цього року, що викликало підвищення його вартості на 4,6%.

Крім того, подорожчали на 0,3% папери Fast Retailing та Sony Group. Ціна паперів SoftBank Group Corp. піднялася на 0,7%. Інвестиційно-технологічна компанія в першому фінкварталі (квітень-червень) отримала чистий збиток майже 3,2 трлн ієн ($23,4 млрд) на тлі падіння котирувань акцій технологічних компаній на світових ринках.

Звітність було опубліковано після закінчення торгової сесії. Китайський індекс Shanghai Composite у понеділок підвищився на 0,3%, тоді як гонконгський Hang Seng упав на 0,8%. Профіцит зовнішньоторговельного балансу КНР у липні досяг рекордних $101,3 млрд. Експорт підвищився на 18% щодо того ж місяця минулого року, імпорт – на 2,3%.

До лідерів падіння котирувань на Гонконзькій фондовій біржі увійшли акції інтернет-ритейлерів Alibaba Group Holding Ltd. (-4,4%) та JD.com (-3,3%), девелопера Country Garden Holdings Co. (-6,6%), виробника споживчої електроніки Xiaomi Corp. (-3,6%), інтернет-гіганта Tencent Holdings (-2,7%). Тим часом зросла ціна паперів, що випускає сонячні панелі Xinyi Solar Holdings Ltd. (+1,9%), розробника ігор Netease Inc. (+1,7%), нафтових Sinopec (+1,4%) та CNOOC (+1,3%).

У Шанхаї на 4,7% знизилася вартість China Tourism Group Duty Free Corp. та на 6,3% Hainan Meilan International Airport Co. на повідомленні про те, що близько 80 тис. туристів застрягли у популярному курортному місті Санья на острові Хайнань. Південнокорейський індекс Kospi піднявся менш як на 0,1%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подешевшали на 1,1%, тоді як папери автовиробника Hyundai Motor подорожчали на 0,8%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 також додав менше 0,1%. Ринкова вартість найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto підвищилася на 0,8% та 1,9% відповідно. Котирування акцій OZ Minerals Ltd. злетіли більш як на 35% – до максимуму за чотири місяці. BHP зробила пропозицію про купівлю цього виробника міді та золота за 8,4 млрд австралійських доларів ($5,8 млрд), проте компанія відмовилася. Тим часом, ціна паперів Suncorp впала на 4,6%. Страховик скоротив чистий прибуток за фінрок, який завершився у червні, на 34% - до 681 млн. австралійських доларів ($470 млн.). Це зумовлено як високою волатильністю фінансових ринків, і зростанням витрат, що з природними катаклізмами.




Просмотров: 328
Другие новости