Компании

все компании

Долар США дешевшає до євро та єни

4 серпня 2022 року, 16:47
Долар США дешевшає по відношенню до євро та японської єни під час торгів у четвер, фунт стерлінгів знижується після підсумків засідання Банку Англії.

Пара євро/долар на 16:08 МСК торгується на рівні $1,0185 порівняно з $1,0167 на закриття ринку у середу. У парі з ієною курс долара становить 133,60 єни проти 133,86 єни напередодні. Вартість фунта зменшується на 0,3%, до $1,2107 проти $1,2146 на закриття попередньої сесії.

Банк Англії за підсумками серпневого засідання ухвалив рішення підвищити базову процентну ставку до 1,75% з 1,25% річних, як і очікували більшість аналітиків та економістів. Таким чином, ставку було піднято за підсумками шостого засідання поспіль, а темп її підвищення став рекордним з 1995 року. Рішення підвищити ставку на 50 базисних пунктів (б.п.) підтримали вісім із дев'яти членів Комітету з грошово-кредитної політики (Monetary Policy Committee, MPC) та лише один проголосував за її збільшення на звичні 25 б.п. Тим часом учасники ринку закладали у прогнози жорсткіші кроки з боку британського ЦБ, пише Trading Economics.

Індекс, що розраховується ICE, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), опускається в ході торгів на 0,27%. Ширший індикатор WSJ Dollar Index втрачає 0,09%.

Трейдери чекають на статистичні дані, які вкажуть на стан ринку праці в США. Міністерство праці США опублікує ключові дані за липень у п'ятницю. Опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що рівень безробіття в країні залишився на рівні 3,6%, а кількість робочих місць в американській економіці (без урахування сільськогосподарського сектора) зросла минулого місяця на 250 тис. після зростання на 372 тис. у червні.

Ці дані можуть вплинути на політику Федеральної резервної системи (ФРС), яка намагається вирішити непросте завдання - уповільнити рекордну за 40 років інфляцію, не викликавши при цьому рецесії США. Тим часом опубліковані в четвер статдані міністерства праці США показали, що кількість американців, які вперше звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня збільшилася на 6 тис. і досягла 260 тис. осіб. Згідно з переглянутими даними, тижнем раніше показник становив 254 тис., а не 256 тис., як повідомлялося раніше.

Аналітики в середньому також очікували на підвищення до 260 тис. порівняно з раніше оголошеним рівнем попереднього тижня, повідомляє агентство Bloomberg.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 343
Другие новости