Компании

все компании

Таджикистан і Китай підписали програму співпраці на 2023-2024 роки

3 серпня 2022 року, 12:33
Міністри закордонних справ Таджикистану Сіроджіддін Мухріддін та Китаю Ван І підписали програму співробітництва на 2023-2024 роки, повідомляє в понеділок прес-служба МЗС республіки.

Член Держради, міністр закордонних справ КНР прибув до Таджикистану з офіційним візитом.

У ході переговорів сторони обговорили широкий спектр питань двосторонньої співпраці, реалізацію домовленостей, досягнутих лідерами двох країн під час зустрічі на полях Зимових олімпійських ігор у Пекіні у лютому 2022 року, питання регіональної безпеки, стан та перспективи двосторонньої взаємодії, йдеться у повідомленні прес-служби.

Міністри також обмінялися думками щодо актуальних регіональних та міжнародних питань, співробітництва у рамках міжнародних та регіональних організацій, зокрема ООН, ШОС, а також у рамках формату Центральна Азія плюс Китай. "За підсумками зустрічі було підписано програму співпраці між міністерствами закордонних справ республіки Таджикистан та Китайської Народної Республіки на 2023-2024 роки", - йдеться в повідомленні.

Досягнуто домовленості про те, що сторони й надалі зміцнюватимуть співпрацю у політичній, економічній та інвестиційній, транспортній, сільськогосподарській та охороні охоронній сферах, а також у сфері боротьби з пандемією Ковід 19, зазначає прес-служба МЗС Таджикистану.




Просмотров: 368
Другие новости