Компании

все компании

Фондові ринки країн АТР переважно зросли у середу

3 серпня 2022 року, 15:06
Фондові ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) переважно зросли на торгах у середу, виняток склали Китай та Австралія. Побоювання щодо геополітичної напруженості у відносинах між Китаєм і США нівелювалися оптимізмом у зв'язку зі статданими з КНР.

Гонконгський Hang Seng за підсумками сесії виріс на 0,4%, шанхайський Shanghai Composite опустився на 0,7%. Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у сфері послуг Китаю, що розраховується Caixin Media Co. та S&P Global, у липні виріс до 55,5 пункту з 54,5 пункту місяцем раніше.

Темпи підйому індексу стали найшвидшими з квітня 2021 року, що пов'язано з подальшим покращенням ситуації з коронавірусом та зняттям обмежень. Значення індексу вище за 50 пунктів говорить про зростання ділової активності у сфері послуг. Найбільш суттєвий підйом у Гонконгу продемонстрували акції Xinyi Glass Holdings Ltd. (+4,4%), Semiconductor Manufacturing International Corp. (+4,1%) та Alibaba Group Holding (SPB: BABA) Ltd. (+3,8%). Японський індекс Nikkei 225 до закриття торгів зріс на 0,5%.

У лідерах зростання перебувають акції Nichirei Corp. (+6,1%), Hitachi Zosen Corp. (+4,7%) та Mitsubishi Corp. (+4,1%). Підтримку японського індикатора також надав зростання технологічного сектора. Акції SoftBank Group Corp. додали 0,8%, Tokyo Electron Ltd. – 1%.

Південнокорейський індекс Kospi збільшився на 0,9%. Акції виробника електроніки LG Electronics Inc. додали у ціні 0,3%. Тим часом, капіталізація одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. знизився на 0,65%.

Акції південнокорейського автовиробника Kia Corp. подорожчали на 0,1%. Австралійський S&P/ASX 200 втратив 0,3%. Роздрібні продажі в Австралії у червні 2022 року зросли на 0,2% у помісячному вираженні, досягнувши нового рекорду на рівні 34,24 млрд австралійських доларів, свідчать офіційні статдані. Тим часом темпи зростання стали найповільнішими з кінця 2021 року. У травні зростання становило 0,7%.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у сфері послуг Австралії, що розраховується S&P Global, впав до 50,9 пунктів у липні з 52,6 пунктів місяцем раніше. Папери найбільших у світі гірничодобувних компаній BHP Group Ltd. та Rio Tinto Ltd. зросли у ціні на 0,08% і знизилися на 0,51% відповідно.




Просмотров: 333
Другие новости