Компании

все компании

Ринок нових легкових авто в Україні в липні зріс більш ніж на чверть

2 серпня 2022 року, 15:21
Попит на нові легкові автомобілі в липні поточного року зріс майже на 26% порівняно з червнем, але скоротився на 63% до липня-2021 - до 3648 од., повідомляє "Укравтопром".

"Український ринок нових авто продовжує відновлюватися. Через місяць після скасування пільг на розмитнення імпорту ринок виріс більш як на чверть", - констатується у повідомленні асоціації на сайті.

Як повідомлялося, у червні-2022 первинні реєстрації нових легкових авто зросли на 14% до травня.

Згідно з повідомленням, найпопулярнішою маркою місяця, як і рік тому стала Toyota з падінням продажів на 61% до липня минулого року - до 596 машин.

Другий результат у Volkswagen – 316 од. (на 30% менше), який роком раніше займав 6-й рядок рейтингу з 452 авто.

На третє місце вирвалася китайська Chery - 300 реєстрацій, що на 27% менше, ніж роком раніше, але вище на п'ять ступенів у рейтингу.

У той же час Renault, яка минулого року була другою, зайняла четверту позицію з падінням продажів на 80% - до 260 авто. Замикає п'ятірку лідерів Skoda – 207 од. (-67%).

Бестселером липня став автомобіль Chery Tiggo 4, на якому свій вибір зупинили 239 покупців.

За даними асоціації, загалом у першому півріччі в Україні вперше зареєстровано 21,5 тис. нових легкових автомобілів - 63% менше до січня-червня-2021.

Статистику продажів нових легкових авто в липні оприлюднила на своєму сайті та інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting, за даними якої у липні продано майже 4 тис. легковиків – на 28% більше, ніж у червні, але на 60% менше, ніж у липні -2021.

Експерти також відзначають прорив у лідери нових гравців, зокрема Chery.

"Китайський бренд скористався пільговим розмитненням і встиг ввезти значну кількість автомобілів. А найпопулярнішому авто Chery Tiggo 4 вдалося обійти навіть Toyota RAV4", - зазначає AUTO-Consulting.

Аналітики також фіксують зростання продажів у преміальній групі - у ТОП-10 липня одразу три гравці з цього сегменту: BMW, Mercedes-Benz, Lexus, чого AUTO-Consulting не фіксував ще жодного разу.

"Відновлення попиту виявилося несподіванкою для деяких операторів, які не встигли перебудувати логістику поставок, тому в деяких дилерів закінчувалися авто. Цим і обумовлено падіння продажів у певних брендів, але загальні обсяги продажів зростають уже четвертий місяць, що дає привід для подальшого оптимізму", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося з посиланням на нардепа Ярослава Железняка, ввезення автомобілів в Україну в липні, першому місяці після скасування імпортних пільг, скоротилося майже у 8 разів до червня, до 13,584 тис. од.

Як повідомлялося, у 2021 році ринок нових легкових авто, за даними Auto-Consulting, зріс на 20% - до 103,65 тис. од., за даними "Укравтопрому" - на 21% до 103,3 тис. од.

теги: авто



Просмотров: 502
Другие новости