Компании

все компании

Курс долара США знижується до ієни

2 серпня 2022 року, 19:28
Курс долара США знижується до ієни під час торгів у вівторок за рахунок підвищеного попиту на захисні активи, проте дорожчає до більшості основних світових валют.

Індекс ICE U.S. Dollar, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, у ході торгів додає 0,2%. Індикатор WSJ Dollar, який відстежує динаміку курсу долара щодо 16 валют, також збільшується приблизно на 0,2%.

Курс долара в парі з японською валютою знижується на 0,7% і становить 130,71 єни проти 131,61 єни на кінець попереднього дня. Підтримку японській єні як валюті "тихої гавані" надають новини про те, що речник Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі планує відвідати Тайвань, незважаючи на рішучі протести Китаю.

Хоча офіційних оголошень не було, тайванські ЗМІ повідомили, що вона прибуде до Тайбею у вівторок увечері після відвідин Малайзії. Крім того, інвестори скорочують свої ставки на те, що курс ієни залишиться низьким до кінця осені, пише Financial Times.

"Поєднання прибутковості американських держоблігацій, що знижується, фіксування прибутку в довгих доларових позиціях і приплив коштів в захисні активи підтримав ієну в парі з доларом", - зазначила старший валютний стратег в Rabobank Джейн Фолі.

Євро торгується о 15:45 за київським часом на рівні $1,0218 проти $1,0263 на закриття минулої сесії, євро втрачає 0,5%. Фунт стерлінгів у вівторок торгується на рівні $1,2210 у порівнянні з $1,2251 у попередній торговий день, втрачаючи близько 0,3%.

По материалам: Financial Times





Просмотров: 307
Другие новости