Компании

все компании

Європейські фондові індекси не демонструють єдиної динаміки

2 серпня 2022 року, 14:19
Європейські фондові індекси не демонструють єдиної динаміки під час торгів у вівторок.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:30 кск знизився на 0,52% і склав 435,19 пункту. Німецький DAX і французький САС 40 опустилися на цей час на 0,5% і 0,42% відповідно, італійський FTSE MIB втратив 0,59%. Тим часом британський FTSE 100 виріс на 0,15%, іспанський IBEX 35 - на 0,06%.

Учасники ринку продовжують оцінювати звіти компаній, щоб оцінити стан бізнесу в умовах зростання інфляції. Крім того, тиск на ринок чинить геополітична напруженість між США та Китаєм, пише Trading Economics. Китай вживе "жорстких і рішучих заходів", якщо спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі відвідає Тайвань, передає у вівторок агентство Bloomberg з посиланням на китайське МЗС.

На даний момент Пелосі знаходиться в Малайзії, де має зустрітися з прем'єр-міністром Ісмаїлом Сабрі Яакобом та спікером парламенту Азхаром Азізаном Харуном. Незважаючи на рішучі протести Пекіна, вона також має намір відвідати Тайвань. ЗМІ Тайваню повідомили, що Пелосі прибуде до Тайбею у вівторок увечері після відвідин Малайзії. Представник

Міноборони КНР раніше попереджав, що поїздка спікера має бути скасована, інакше китайські військові "не сидітимуть склавши руки", "рішуче захищатимуть національний суверенітет Китаю". Акції Assicurazioni Generali SpA дешевшають на 1,4%. Італійська страхова компанія у першому півріччі 2022 року списала 138 млн євро через знецінення інвестицій у Росії.

Котирування акцій BP Plc зростають на 4,2%. Британська нафтокомпанія продемонструвала добрі результати за підсумками другого кварталу, що дозволило їй підвищити розмір дивідендів на 10% та оголосити програму викупу своїх акцій обсягом $3,5 млрд.

Папери Raiffeisen Bank International AG дорожчають на 6,3%. Австрійська банківська група суттєво збільшила чистий прибуток за підсумками першого півріччя, зокрема за рахунок продажу бізнесу в Болгарії.

Ціна акцій Genel Energy PLC зменшується на 6,3%, хоча британська нафтокомпанія збільшила чистий прибуток та виручку у першому півріччі поточного року на тлі високих цін на нафту. Акції Wizz Air Holdings PLC збільшуються на 0,04%.

Європейський лоукостер збільшив кількість перевезених пасажирів у липні 2022 року порівняно з аналогічним місяцем на рік раніше. Показник зріс до 4,8 млн осіб із 3 млн осіб, йдеться в повідомленні компанії.

Папери A.P. Moeller-Maersk AS зміцнюється на 1,1%. Данська транспортно-логістична компанія покращила річний прогноз фінансових показників на тлі зростання фрахтових ставок.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 352
Другие новости