Компании

все компании

Портал Data.gov.ua відновив роботу

1 серпня 2022 року, 20:43
Портал відкритих даних Data.gov.ua відновив роботу після вимушеної паузи через збройне вторгнення РФ в Україну, повідомила прес-служба Мінцифри у понеділок.

"Ми провели аналіз опублікованих наборів даних та тимчасово вилучили з публічного доступу інформацію, яка може становити загрозу національній безпеці, та відкрили для загального доступу портал", - зазначило міністерство в Telegram каналі.

Згідно з оприлюдненою інформацією, фахівці Мінцифри продовжують працювати над змінами законодавства щодо нових правил доступу до відкритих даних під час військового стану, а також розширюють перелік наборів відкритих даних, щоб додати інформацію, необхідну для плану відновлення України.

У Мінцифри також наголосили, що до російського вторгнення Україна була одним із лідерів за рівнем розвитку сфери відкритих даних. За даними рейтингу Open Data Maturity, у 2021 році країна посіла 6-е місце серед усіх європейських країн з відкритості даних. Відкриті дані допомагають контролювати роботу державних органів, покращувати державні послуги та створювати нові.




Просмотров: 655
Другие новости