Компании

все компании

Курси євро та фунта стабільні до долара США у понеділок

1 серпня 2022 року, 09:48
Курси євро та фунта стерлінгів стабільні до долара США у понеділок вранці, тоді як ієна впевнено дорожчає. Індекс, що розраховується, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), опускається в ході торгів на 0,12%. Ширший індикатор WSJ Dollar Index втрачає 0,09%.

Пара євро/долар торгується на рівні $1,0226 порівняно з $1,0227 на закриття ринку у п'ятницю. Вартість фунта на 8:40 МСК становить $1,2184 проти $1,2180 на закриття попередньої сесії.

Тим часом у парі з ієною курс американської валюти падає на 0,52%, до 132,52 єни проти 133,24 єни напередодні. Ринок переглядає свої прогнози щодо подальшої траєкторії ключової процентної ставки Федеральної резервної системи, пише Trading Economics.

Минулого тижня нові статистичні дані вказали на зниження обсягу ВВП США за підсумками другого кварталу поспіль, що відповідає технічному визначенню рецесії. Дані про ВВП були опубліковані наступного дня після того, як Федрезерва підвищив ключову ставку на 75 базисних пунктів за підсумками липневого засідання. У ході прес-конференції глава ФРС Джером Пауелл сигналізував про те, що темпи посилення грошово-кредитної політики можуть бути уповільнені у разі ослаблення американської економіки.

Водночас, попит на євро може зрости на тлі очікувань трейдерів прискорення жорсткості монетарної політики в єврозоні. Статдані щодо інфляції в регіоні не вказали на те, що вона досягла піку. Споживчі ціни в єврозоні у липні збільшилися на 8,9% у річному вираженні після зростання на 8,6% у червні. Інфляція оновила рекорд.




Просмотров: 256
Другие новости