Компании

все компании

ВВП Франції виріс на 0,5% краще за прогнози

29 липня 2022 року, 10:48
Обсяг ВВП Франції у другому кварталі збільшився на 0,5% порівняно з попередніми трьома місяцями, свідчать попередні дані Національного статистичного інституту Insee.

Аналітики в середньому прогнозували зростання ВВП на 0,2%, повідомляє Trading Economics.
У першому кварталі французька економіка скоротилася на 0,2% у поквартальному вираженні.

Істотним чинником кращого, ніж очікувалося, зростання економіки минулого кварталу стала зовнішня торгівля. Так, обсяг експорту збільшився на 0,8%, тоді як імпорт скоротився на 0,6%, що підвищило темпи зростання ВВП на 0,4 відсоткового пункту, наголошується у повідомленні INSEE.

Споживчі витрати у Франції у квітні-червні скоротилися на 0,2% у поквартальному вираженні після падіння на 1,3% кварталом раніше, держвитрати також підвищилися на 0,2%. Водночас інвестиції бізнесу збільшились на 0,5%.

Також у п'ятницю стало відомо, що споживчі витрати у Франції у червні 2022 року несподівано збільшились на 0,2% порівняно з попереднім місяцем. Консенсус-прогноз експертів, опитаних Trading Economics, передбачав зниження на 0,6%.

Витрати на енергоносії зросли на 3,1%, тоді як витрати на продукти харчування та виробничі товари знизилися на 0,3% та 0,7% відповідно.




Просмотров: 215
Другие новости