Компании

все компании

Долар США дешевшає до євро, фунта та єни

28 липня 2022 року, 11:39
Долар США дешевшає до євро, фунта стерлінгів та єни після завершення дводенного засідання Федеральної резервної системи (ФРС).

Як повідомлялося, американський ЦБ підвищив базову процентну ставку на 75 базисних пунктів (б.п.) за підсумками другого засідання поспіль, до 2,25-2,5%, і дав зрозуміти, що має намір продовжити посилення грошово-кредитної політики.

Голова ФРС Джером Пауелл заявив на прес-конференції за підсумками засідання, що Центробанк готовий прискорити темпи підвищення ставки, якщо це потрібно, щоб стримати інфляцію.

При цьому він зазначив, що в якийсь момент Федрезерву доведеться сповільнити темпи зростання ставки, оскільки економіка США послаблюється. Пауелл також не став давати прогнозів щодо того, яким може бути підвищення ставки на наступному засіданні, зазначивши, що ФРС прийматиме рішення "від засідання до засідання".

Учасники ринку порахували заяви Пауелла менш "яструбиними", ніж очікувалося, побачивши в них натяк на те, що Федрезерв повільніше підніматиме ставку надалі, зазначає Dow Jones. Курс долара в середу впав на 0,8% щодо євро, більш ніж на 1% до фунта та на 0,25% до єни. За даними на 9:20 МСК у четвер пара євро/долар торгується на рівні $1,0218 порівняно з $1,0198 на закриття попередньої сесії. Курс фунта піднявся до $1,2171 із $1,2156 напередодні.

Вартість американської валюти в парі з ієною становить 135,37 єни проти 136,6 єни у середу. Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона) втрачає 0,32%, ширший WSJ Dollar Index - 0,31%.




Просмотров: 238
Другие новости