Компании

все компании

Долар США впевнено зміцнюється до євро та фунта стерлінгів

26 липня 2022 року, 21:30
Долар США впевнено зміцнюється до євро та фунта стерлінгів перед початком дводенного засідання Федеральної резервної системи (ФРС), дешевшає в парі з ієною.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів та шведська крона) додає у вівторок 0,57%, ширший WSJ Dollar Index - 0,33%.

Пара євро/долар за даними на 16:00 МСК торгується на рівні $1,0149 порівняно з $1,0220 на закриття попередньої сесії.

Експерти Commerzbank бачать можливість подальшого ослаблення європейської валюти, вважаючи, що загроза серйозної енергетичної кризи в Європі ще не повністю врахована у її курсі. Країни ЄС домовилися у вівторок скоротити споживання природного газу на 15% за наступні вісім місяців.

У разі тяжкої енергетичної кризи Європейському центральному банку (ЄЦБ) доведеться сфокусуватися на заходах підтримки економіки, що послабить боротьбу з інфляцією, зазначає валютний аналітик Commerzbank Естер Райхельт, думку якої наводить Dow Jones. "При розвитку ситуації за цим сценарієм, курс євро до долара впаде нижче за паритетний рівень", - говорить експерт.

Федрезерв, як очікується, підвищить базову процентну ставку на 75 базисних пунктів (б.п.) за підсумками засідання 26-27 липня. Такий крок, однак, має супроводжуватися "яструбиними" коментарями голови ФРС Джерома Пауелла, щоб забезпечити суттєву підтримку долару, вважає аналітик FXTM Люкман Отунуга.

Якщо ж американський ЦБ збільшить ставку менше, ніж очікується, долар подешевшає, і обережні заяви Пауелла посилять ситуацію, зазначає експерт. Курс фунта стерлінгів до долара опустився до $1,1999 з $1,2045. Вартість американської валюти в парі з ієною знизилася до 136,50 єни проти 136,67 єни напередодні.




Просмотров: 619
Другие новости