Компании

все компании

Банки очікують на відновлення попиту на кредити - НБУ

26 липня 2022 року, 14:59
Українські банки у квітні-червні 2022 року констатували посилення негативного впливу війни на показники кредитування, проте очікують помірного відновлення попиту на кредити та посилення всіх видів ризиків, свідчать результати щоквартального опитування Національного банку України (НБУ) про умови банківського кредитування.

Згідно з ним, банки також відзначають подальше посилення стандартів кредитування та найнижчий рівень схвалення заявок. "У квітні-червні 2022 року інтерес позичальників до бізнес-кредитів суттєво не змінився.

Як і в першому кварталі, потреба в оборотному капіталі, реструктуризації боргу та внутрішньому фінансуванні посилювали попит. Частково відновився попит на гривневі та короткострокові позички, переважно для МСП ", - свідчить опитування.

Вказується, що зниження попиту на іпотеку оновило історичний антирекорд унаслідок скорочення заощаджень домогосподарств та невтішних перспектив ринку нерухомості. Крім того, у другому кварталі 2022 року учасники відзначили зростання всіх видів ризиків, найбільше кредитного та операційного.

У наступні 12 місяців 46% респондентів очікують на скорочення обсягів корпоративного та роздрібного кредитування. Оцінки перспектив відновлення споживчого кредитування покращилися порівняно з попереднім кварталом. Опитування проводилося з 28 червня до 12 липня поточного року серед кредитних менеджерів 27 банків, частка яких у загальному обсязі активів банківської системи становить 94%.




Просмотров: 271
Другие новости