Компании

все компании

Активи Промінвестбанку було выставлено на аукціон

26 липня 2022 року, 13:41
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 10 серпня проведе в системі "Прозорро.Продажі" онлайн-аукціон із продажу заборгованості перед підлягає ліквідації ПрАТ "Промінвестбанк" за кредитною угодою з молокопереробною компанією "Терра-Фуд".

Стартову ціну активів встановлено на рівні 329,3 млн грн і відповідає загальній заборгованості фінустанови за кредитним договором, повідомляється на сайті ФГВФО.

"У забезпеченні за договором – промислова нерухомість (майнові комплекси з переробки молока) загальною площею 52,2 тис. кв. м із земельними ділянками загальною площею понад 9,5 га, обладнанням та автотранспортом у Київській, Полтавській, Вінницькій та Миколаївській областях. Також житлова нерухомість із земельними ділянками загальною площею близько 1,4 тис. кв.м та 0,4 га відповідно у Васильківському районі Київської області", - зазначається у повідомленні Фонду.

Крім того, в заставу за договором входять товари "Терра-Фуд", що знаходяться в обороті, і частки в статутному капіталі чотирьох товариств.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону на зниження ціни. Участь в аукціоні можуть взяти як юридичні, і фізичні особи, крім позичальників і поручителів за кредитами, громадян РФ чи осіб, що з державою-агресором.

Як повідомлялося, Національний банк України 25 лютого відкликав банківську ліцензію та ліквідував банки, які перебувають під контролем Російської Федерації: АТ "Міжнародний резервний банк" (раніше АТ "Сбербанк") та "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (ПАТ "Промінвестбанк"), який на 99,77% належить ПАТ "Сбербанк Росії" та Державної корпорації розвитку "ВЕБ.РФ".

ДК "Терра Фуд" розвиває бізнес у трьох галузях – молочній, м'ясній та аграрній. Входить до п'ятірки найбільших виробників молочної продукції в країні.

Виробничі потужності 10 молокопереробних підприємств холдингу становлять 31 тис. тонн сиру, 78 тис. тонн вершкового та вершково-рослинного масла, а також 61 тис. тонн цільномолочної продукції на рік.

Понад 100 найменувань м'ясної продукції групи виготовляються на Тульчинському м'ясокомбінаті потужністю понад 6 тис. тонн виробів на рік.




Просмотров: 363
Другие новости