Компании

все компании

Вашингтон виділив $270 млн на додаткову допомогу у забезпеченні безпеки для України

25 липня 2022 року, 13:43
У США анонсували виділення чергової допомоги Україні в галузі безпеки на суму в $270 млн, яка включає президентське використання допомоги в галузі безпеки на суму до $175 млн, а також $95 млн із фондів Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Сьогодні Міністерство оборони (DoD) оголосило про додаткову допомогу Україні в галузі безпеки на суму 270 мільйонів доларів.

Це включає оголошення президента Байдена про президентське використання допомоги в галузі безпеки на суму до 175 мільйонів доларів, а також 95 мільйонів доларів з фондів Ініціативи сприяння безпеці України (USAI)", – йдеться в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю ввечері.

Наголошується, що президентське використання є 16-ти подібним скороченням обладнання із запасів Міністерства оборони для України, яке адміністрація Байдена санкціонувала з серпня 2021 року.

Можливості цього пакету включають додаткову кількість систем озброєння та обладнання, які українці так ефективно використовують на полі бою для захисту своїх країн, у тому числі: - чотири додаткові високомобільні артилерійські ракетні комплекси (HIMARS) та додаткові боєприпаси для HIMARS; - чотири командно-штабні машини; - 36 тис. набоїв калібру 105-мм; - додаткове протитанкове озброєння, запчастини та інше обладнання. У рамках USAI Міністерство оборони надасть Україні до 580 тактичних безпілотних літальних апаратів Phoenix Ghost.

У Пентагоні зазначили, що на відміну від президентського скорочення, USAI є органом, відповідно до якого Сполучені Штати закуповують можливості у промисловості, а не постачають обладнання, яке використовується із запасів Міністерства оборони США. Це оголошення є початок процесу укладання контрактів на надання додаткових можливостей Збройним силам України.




Просмотров: 271
Другие новости