Компании

все компании

В Україні з початку військових дій розпочато понад 5,7 тис. будівельних робіт

25 липня 2022 року, 17:25
Понад 16 тис. звернень замовників опрацювала Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАГ) України за період воєнного стану, повідомила прес-служба ДІАГ.

"Про відновлення довоєнних темпів будівництво говорити рано, залишаються області, де його взагалі не ведуть, проте відзначаємо позитивну тенденцію щодо активізації будівництва порівняно з попередніми місяцями", – йдеться у повідомленні ДІАГ у Facebook.

За її даними, за період з 15 березня по 15 липня головні інспектори буднагляду опрацювали 5,7 тис. повідомлень про початок будівельних робіт та 420 дозволів на їх виконання, а також 8,9 тис. декларацій про готовність об'єкта до експлуатації (у т.ч. ч. за амністією), 344 сертифікати про прийняття об'єкта в експлуатацію.

При цьому внесено 1,3 тис. змін до повідомлень, декларацій та дозволів. ДІАГ зазначає, що найбільше заяв про прийняття об'єктів в експлуатацію за час воєнного стану надійшло з Київської області. При цьому найактивніше по дозвіл на будівельні роботи зверталися замовники з Львівської, Київської, Хмельницької областей. За даними відомства, значна частина виданих дозволів на будівництво стосуються робіт капітального ремонту чи реконструкції об'єктів соціальної інфраструктури, особливо медустанов.

Серед заяв про нове будівництво, що надійшли: завод листового скла в Київській області, дитячий садок-ясла в Дніпропетровській, аквапарк у Закарпатській та ін.




Просмотров: 363
Другие новости