Компании

все компании

Ф'ючерси на фондові індекси США зростають у понеділок

25 липня 2022 року, 17:47
Ф'ючерси на фондові індекси США зростають у ході торгів у понеділок. Інвестори зберігають оптимізм на початку тижня, повного на події на фінансових ринках.

 Насамперед трейдери чекають на засідання Федеральної резервної системи США, яке відбудеться 26-27 липня. Експерти здебільшого очікують, що американський ЦБ підніме базову процентну ставку на 75 базисних пунктів (б.п.) - до 2,25-2,5%, проте ринок також не виключає можливості її підвищення одразу на 100 б.п.

Інвестори уважно стежитимуть за заявами голови ФРС Джерома Пауелла за підсумками засідання, особливо фокусуючись на сигналах того, чи сподівається Федрезерв домогтися "м'якої посадки" американської економіки. У центрі уваги також сезон квартальної звітності, що триває. Цього тижня, як очікується, відзвітують 175 компаній, акції яких входять до розрахунку індексу S&P 500, включаючи такі гіганти американської економіки, як Apple Inc. (SPB: AAPL), Alphabet Inc. (SPB: GOOG), Microsoft. (SPB: MSFT) та Amazon.com Inc. (SPB: AMZN) Зростання прибутковостей компаній S&P 500 склало в середньому 4,8% після публікації звітностей 21% компаній, згідно з даними аналітика FactSet Джона Баттерса.

"Якщо 4,8% стане реальним зростанням (прибутків – ІФ) після завершення сезону, показник виявиться на мінімальному рівні з четвертого кварталу 2020 року (4%)", – зазначив Баттерс. Тим не менш, "68% з тих, хто вже звітував, повідомили про перевищивши прогноз прибутку, і 65% - про виручку вище за очікування експертів", додав також аналітик. Centene Corp. (SPB: CNC), яка надає послуги у сфері медичного страхування та обслуговування, продасть бізнес в Іспанії та країнах Східної Європи у рамках перегляду портфеля зарубіжних активів. Котирування акцій компанії на попередніх торгах не змінюються.

Папір фармацевтичної компанії McKesson Corp. дорожчають на 0,5% після того, як вона вирішила підняти квартальні дивіденди до 54 центів із 47 центів на акцію. Капіталізація золотодобувної компанії Newmont Corp. (SPB: NEM) знижується на 3,1% після оприлюднення звітності за другий квартал. Чистий прибуток Newmont впав на 41% на тлі зростання витрат. Акції Infrastructure & Energy Alternatives Inc., що працює у сфері будівництва інфраструктури, підскочили на 26,7% на новини, що її купує конкуруюча MasTec Inc. за $14 за акцію. Компанії оцінили операцію з урахуванням боргу $1,1 млрд.

Котирування вересневих ф'ючерсів на індекс Dow Jones до 15:50 виросли на 0,4% і склали 32001 пункти. Ф'ючерси на Standard & Poor's 500 піднялися на 0,31%, до 3977,25 пунктів, а ф'ючерси на Nasdaq 100 додали 0,17%, до 12444,5 пунктів.




Просмотров: 338
Другие новости