Компании

все компании

Фондові ринки країн Європи помірно опускаються у понеділок

25 липня 2022 року, 14:29
Фондові ринки країн Західної Європи помірно опускаються під час торгів у понеділок, учасники ринку готуються до напруженого тижня, на якому відбудеться липневе засідання Федеральної резервної системи та буде оприлюднено квартальну звітність багатьох провідних компаній.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:26 кск знизився на 0,14% і склав 425,10 пункту. Німецький індекс DAX опустився на 0,24%, французький САС 40 – на 0,07%, британський FTSE 100 – на 0,09%.

Тим часом італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали 0,24% та 0,28% відповідно. Засідання Федрезерва завершиться в середу і, як очікується, керівництво центробанку ухвалить рішення знову підвищити ключову відсоткову ставку на 75 базисних пунктів.

Разом з тим деякі аналітики відзначають ймовірність суттєвішого підйому, відразу на 100 б.п. Тим часом, у понеділок стало відомо, що індекс довіри німецьких підприємців до економіки країни в липні впав до мінімуму за два роки. Значення індикатора, що розраховується мюнхенським інститутом економічних досліджень Ifo, цього місяця знизилося до 88,6 пунктів у порівнянні з переглянутими 92,2 пунктами у червні. Експерти, опитані The Wall Street Journal, в середньому прогнозували помірніше скорочення показника, до 90,5 пункту.

Підіндекс очікувань бізнесу на найближчі шість місяців знизився до 80,3 з 85,5 пунктів, а індикатор, що оцінює поточну ситуацію, опустився до 97,7 пунктів з 99,4 пунктів місяцем раніше. Акції Ryanair Holdings Plc дорожчають на 2,4% на торгах у Лондоні. Найбільший у Європі авіаперевізник-дискаунтер повернувся на прибутковий рівень у першому кварталі 2023 фінансового року, хоча показник не виправдав прогнози ринку.

Ціна паперів Royal Philips NV падає на 10%, компанія є лідером зниження в індексі Stoxx Europe 600. Нідерландський виробник споживчих товарів і медичного обладнання зафіксував чистий збиток у минулому кварталі через проблеми, що зберігаються в глобальних ланцюжках поставок, ковідних обмежень у Китаї, інфляційного тиску та російської військової агресії в Україні.

Котирування акцій Vodafone піднімаються на 0,2% після того, як оператор зв'язку повідомив про невелике підвищення виручки в минулому кварталі, до 11,28 млрд євро проти 11,1 млрд євро на рік раніше, і підтвердив прогноз на поточний фінансовий рік, що передбачає отримання скоригованого показника EBITDA у діапазоні 15-15,5 млрд євро.

 Акції Uniper дешевшають на 9%, її материнської компанії Fortum – на 7,1%. Інвестори продовжують реагувати на новину про те, що уряд Німеччини планує придбати 30% частку в Uniper, яка серйозно постраждала внаслідок скорочення поставок російського газу до ФРН. Лідером зростання в індексі Stoxx 600 є папери австрійської банківської групи Raiffeisen Bank International, які дорожчають на 4,7%, та акції Polymetal International Plc, які зростають у ціні на 4,6%.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 355
Другие новости