Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР торгуються переважно у мінусі у понеділок

25 липня 2022 року, 11:56
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) торгуються переважно у мінусі вранці у понеділок на побоюваннях щодо зростання світової економіки.

Інвестори побоюються, що зусилля провідних центробанків зі стримування інфляції можуть послабити темпи зростання глобальної економіки. Так, минулого тижня Європейський центральний банк підвищив усі три основні відсоткові ставки одразу на 50 базисних пунктів, тоді як аналітики в середньому очікували підйому на 25 б.п.

Цього тижня відбудеться чергове засідання Федеральної резервної системи, на якому, на думку учасників ринку, ставку буде підвищено на 75 б.п., при цьому є побоювання, що Федрезерв може вирішити більш активне збільшення вартості запозичень. Додатковий тиск на азіатські технологічні компанії спричинило падіння американського фондового індексу Nasdaq на 1,9% за підсумками торгів минулої п'ятниці. Китайський індекс Shanghai Composite до 8:20 кск знизився на 0,62%, гонконгський індикатор Hang Seng впав на 0,95%. Акції китайських енергетичних та технологічних компаній різко дешевшають на побоюваннях щодо зростання економіки КНР.

Ціна паперів Contemporary Amperex знизилася на 1,8%, BYD Company – на 2,8%, Longi Green Energy – на 2,1%, TCL Zhonghuan – на 3,7%, East Money – на 2%. Тим часом папери девелоперів дорожчають на повідомленнях у ЗМІ про те, що влада Китаю планує створити фонд нерухомості обсягом до 300 млрд юанів для підтримки сектора. Котирування Poly Developments та China Baoan зростають на 3%, Jiangsu Dagang – на максимально можливі 10%. Акції Alibaba Holdings під час торгів у Гонконгу дешевшають на 1,5%, ринкова вартість автовиробника Li Auto опускається на 2,8%.

Папери China Evergrande падають на 11% на новини про відставку головного виконавчого директора та фінансового директора проблемного забудовника. Японський індекс Nikkei 225 знизився на 0,8%. Капіталізація сталеливарної компанії Tokyo Steel знижується на 7,6%. Компанія прозвітувала про зростання чистого прибутку на 87% у минулому кварталі, проте показник виявився гіршим за прогнози ринку - 6,81 млрд ієн ($50 млн) проти 7,10 млрд ієн. Виторг у квітні-червні підвищився на 71%, до 90,65 млрд ієн. Лідерами зниження виступають технологічні компанії: Keyence (-2,1%), Recruit Holdings (-2,5%), Lasertec (-1,4%), Murata Manufacturing (-1,2%) та Renesas Electronics (-1, 6%). Найбільші капіталізації компанії Японії також торгуються в мінусі: Fast Retailing (-0,4%), Toyota Motor (-1,8%), Sony Group (-2,5%), Nintendo (-1,1%), Shin -Etsu Chemical (-2,9%).

Тим часом, південнокорейський індекс Kospi підвищився на 0,5%. Ринкова вартість одного із найбільших у світі виробників чіпів Samsung Electronics Co. збільшилася на 0,8%, автовиробника Hyundai Motor – на 2,6%. Австралійський індекс S&P/ASX 200 загалом стабільний - значення індикатора до 8:17 кск опустилося менш ніж на 0,1%. Індекс отримав підтримку з боку гірничодобувного сектору: акції BHP Group дорожчають на 1,6%, Fortescue Metals – на 2,4%, Rio Tinto – на 1,3%. Тим часом ціна акцій ІТ-компаній Xero та Block Inc. знижується на 2-3%, а папери Appen впали на 13,8%.




Просмотров: 308
Другие новости