Компании

все компании

"Самбірський елеватор" розширив потужність зберігання до 20 тис. тонн за рахунок обладнання KMZ Industries

24 липня 2022 року, 18:30
KMZ Industries (Карлівський машинобудівний завод, KMЗ, Полтавська обл.) поставив два силоси об'ємом 3471 кубометр кожен на адресу "Самбірського елеватора" (Львівська обл.), які вже приймають ячмінь нового врожаю, повідомила прес-служба заводу.

Згідно з прес-релізом KMZ Industries у п'ятницю, рішення про розширення "Самбірського елеватора" було ухвалено ще до війни – у листопаді минулого року тут почали бурити палі, а місяць тому два силоси здані в експлуатацію.

Також на елеваторі працює транспортне обладнання заводу – ланцюговий конвеєр продуктивністю 175 т/год із довжиною маршруту 70 метрів.
Після розширення потужність елеватора складає 20 тисяч тонн одночасного зберігання.

"Перша черга у нас була побудована у 2017 році, з обладнанням іноземного виробництва. Коли вирішили будувати другу чергу, мали досвід елеватора сусіднього холдингу. Раніше вони теж брали польське, а тепер почали купувати обладнання у KMZ Industries", - цитує прес-служба директора елеватора Тараса Панахіда.
За його словами, пропозиція українського заводу була найцікавішою і за ціною, і за термінами.

У прес-релізі наголошується, що Самбірський елеватор спочатку планувався як комерційний. Своє сировину групи компаній також є, але становить незначний відсоток у загальному обсязі.

Елеватор приймає зерно від локальних фермерів, а також на постійній основі співпрацюють із великими агрохолдингами, зокрема з МХП, "Агрокультура Мостиська".

"Ситуація з дефіцитом потужностей для зберігання відома всім. Залишки кукурудзи в господарствах є ще з минулого року, і якщо порти не розблокують, складати її буде ніде. Ціни на ячмінь немає, а його логістика в Європу дуже дорога, понад $100 за тонну", - зазначає Панахід.

За його словами, фермери шукають виходи: і зимівля врожаю в полі, і рукави, і вивезення тентованими автомобілями у бігбегах та іншими альтернативними видами транспорту, проводять сертифікацію зерновозів для виїзду за кордон, просять навіть на вузьку колію до підприємств іншого профілю діяльності, щоб експортувати урожай.

"Звичайно, в такій ситуації ми отримуємо десятки звернень від фермерських об'єднань з різних областей - елеваторне зберігання зараз надзвичайно актуальне, отже, і будуватися, розширювати потужності, незважаючи на складності, вважаю за доцільне, тому на перспективу плануємо збільшення обсягу складських потужностей ще на 10 тис. . тонн ", - каже Панахід.

KMZ Industries випускає різні сілоси, шахтні зерносушарки, транспортне обладнання (норії, ланцюгові, стрічкові та гвинтові конвеєри), сепаратори для очищення зерна, монтує та автоматизує елеваторне обладнання на зерносховищах.

Станом на четвертий квартал 2021 року Dragon Capital Investments Limited (Кіпр), кінцевим бенефіціаром якої є Томаш Фіала, володіє 80% акцій АТ "Карлівський машзавод" (КМЗ), ТОВ "Варіант Агро Буд" – 20%.




Просмотров: 347
Другие новости