Компании

все компании

Україна збільшила кількість енергоблоків у роботі атомних станцій до десяти

23 липня 2022 року, 10:23

Згідно з його повідомленням на сайті в п'ятницю, до мережі підключено ще один блок Рівненської АЕС.

Отже, працюють три енергоблоки окупованої російськими військами Запорізької атомної станції, три – Рівненської та по два Південноукраїнської та Хмельницької АЕС.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі також заявив, що останні повідомлення "про події на Запорізькій АЕС або поблизу неї" свідчать про дедалі тривожнішу ситуацію, і закликав до максимальної стриманості, щоб уникнути будь-якої аварії, яка може загрожувати здоров'ю населення в Україні та інших місцях.

"Ці повідомлення дуже тривожні і ще більше підкреслюють важливість візиту МАГАТЕ на Запорізьку АЕС. Я продовжую мої рішучі зусилля, щоб скоріше узгодити та очолити місію ядерної, фізичної безпеки та гарантій. Це терміново", – зазначив Гроссі, слова якого наведено в повідомленні.

Гроссі наголосив, що дуже занепокоєний реальною небезпекою ядерної аварії "з потенційно серйозними наслідками".

У МАГАТЕ зазначили, що останніми тижнями з'явилася низка повідомлень – і у ЗМІ, і у формі офіційних повідомлень, отриманих агентством, – які свідчать про те, що і так складні й напружені умови, з якими стикається український персонал на АЕС, ще більше погіршилися.

Як повідомлялося, ЗАЕС від початку окупації 4 березня працювала двома енергоблоками, 14 липня до мережі було підключено третій енергоблок.

Водночас останнім часом збільшилася кількість новин про злочини російських окупантів на ЗАЕС. Зокрема, 21 липня повідомлялося про те, що не менше ніж 14 од. важкої військової техніки з боєкомплектом, зброю та вибухівку російські загарбники розмістили в машинному залі 1-го енергоблоку Запорізької АЕС.





Просмотров: 373
Другие новости