Компании

все компании

Фінська Wartsila пішла з Росії

22 липня 2022 року, 07:27
Фінський виробник суднового енергетичного обладнання Wartsila завершив процес відходу з Росії, закрив офіс у Санкт-Петербурзі, повідомляє прес-служба компанії. "Всі коригування та закриття операцій Wartsila були виконані відповідно до місцевих правил.

Протягом усіх різних процесів пріоритетом Wartsila було забезпечення безпеки та благополуччя співробітників", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що навесні компанія підписала угоди про продаж російського бізнесу – Wartsila Vostok LLC (ТОВ "Вяртсиля Схід") та Transas Navigator (ТОВ "Транзас Навігатор") – місцевому менеджменту.

Transas Navigator працюватиме як незалежна компанія та продовжить обслуговувати російських клієнтів. Сама Wartsila припинить надавати цій компанії послуги та постачати запчастини. Wartsila Vostok LLC, що займається технічним обслуговуванням суднового обладнання, продовжить працювати як юридична особа V-Vostok LLC.

Wartsila також припинила надавати компанії послуги з технічного обслуговування в Росії. У рамках виходу із РФ Wartsila закрила свій офіс у Санкт-Петербурзі. Компанія планує провести скорочення працівників відповідно до місцевого законодавства. Wartsila також створила нові науково-дослідні потужності за межами Росії для безперебійного виконання зобов'язань перед клієнтами. У квітні Wartsila заявила про наміри списати 200 млн євро, пов'язаних з активами та бізнес-операціями в Росії.

Раніше вона призупинила поставки, продажі, замовлення та торги до РФ. Як зазначалося в повідомленні, рішення негативно позначиться на фінансових показниках Wartsila, оскільки її діяльність у Росії формує до 5% річного прибутку, або 40 млн. євро. Wartsila спеціалізується на виробництві суднових енергетичних установок, електростанцій, гвинтових механізмів, систем управління судном та іншого обладнання. У компанії працює понад 200 офісів у 68 країнах. У 2021 році чистий обсяг продажів кампанії становив 4,8 млрд євро.




Просмотров: 326
Другие новости