Компании

все компании

Долар США дорожчає щодо євро, єни та фунта

22 липня 2022 року, 10:32
Долар США дорожчає щодо євро, японської єни та фунта стерлінгів у ході торгів у п'ятницю.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,03%, ширший WSJ Dollar Index - 0,31%. Курс долара щодо єни піднявся під час торгів до 137,88 єни проти 137,35 єни напередодні.

Вартість фунта зменшилася до $1,1960 з $1,2004. Пара євро/долар торгується на рівні $1,0193 у порівнянні з $1,0230 на закриття попередньої сесії.

Єдина європейська валюта, незважаючи на зниження у п'ятницю, може продемонструвати найкращий тижневий результат із травня на тлі підсумків засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Регулятор у четвер підвищив процентні ставки вперше за 11 років, одразу на 50 базисних пунктів (б.п.). Базова процентна ставка за кредитами була підвищена до 0,5%, ставка за депозитами – до нульового рівня, ставка за маржинальними кредитами – до 0,75%. Крім того, регулятор повідомив, що запускає нову програму викупу облігацій для обмеження фрагментації єврозони. Новий антикризовий механізм Transmission Protection Instrument (TPI) сприятиме скороченню розбіжностей у вартості запозичення для різних країн єврозони.

Голова ЄЦБ Крістін Лагард під час прес-конференції за підсумками засідання сказала, що економічна активність у єврозоні сповільнюється, при цьому зростання інфляції, що впливає на купівельну спроможність, обмеження з боку пропозиції та збільшення невизначеності чинять тиск на економіку. З її слів, війна в Україні також продовжує негативно впливати на стан ВВП єврозони.




Просмотров: 298
Другие новости