Компании

все компании

У Великобританії зберігається аномальна спека

21 липня 2022 року, 10:42
Щонайменше 40 будинків згоріли в передмістях Лондона у пожежах, спричинених небувало високою температурою повітря, повідомляє у середу телеканал Sky News. За даними телеканалу, напередодні лондонська пожежна служба мала найскладніший день з часів Другої світової війни. Пожежні за добу отримали 2670 дзвінків, тоді як зазвичай їхня кількість не перевищує 350 дзвінків.

Пожежники відзначають, що через спеку, що триває, ризик виникнення нових пожеж все ще дуже високий. Через ризик поширення природних пожеж мешканцям сільської місцевості рекомендується тримати напоготові "торбу з речами першої необхідності".

Британський уряд обіцяє надати підтримку всім, хто постраждав від наслідків аномальної спеки. "Я абсолютно впевнений, що уряд вживе всіх необхідних заходів, щоб подбати про людей у ​​такий час", - зазначив в інтерв'ю Sky News генеральний секретар британського казначейства Саймон Кларк. У вівторок повідомлялося, що у Великій Британії зафіксували температурний рекорд: вище 40 градусів за Цельсієм. Зазначалося, що стовпчик термометра в районі лондонського аеропорту Хітроу піднявся до позначки 40,2 градуса за Цельсієм.

Попереднім температурним рекордним у Великій Британії вважався показник у 38,7 градуса за Цельсієм, його зафіксували у 2019 році у Ботанічному саду Кембриджського університету. Через аномальну спеку у Великій Британії спостерігаються перебої в русі поїздів, закрито кілька залізничних ліній та автомагістралей.

По материалам: телеканал Sky News





Просмотров: 632
Другие новости