Компании

все компании

Киргизія надає великого значення розширенню торговельно-економічних зв'язків із Туркменістаном - Жапаров

21 липня 2022 року, 15:50
Киргизія розглядає Туркменістан як значущого економічного партнера, заявив киргизький президент Садір Жапаров у четвер під час двосторонньої зустрічі з президентом Туркменістану Сердаром Бердимухамедовим.

"Киргизька сторона надає великого значення розширенню та якісному розвитку торговельно-економічних зв'язків, розглядаючи Туркменістан як вельми значущого економічного партнера", - заявив у четвер Жапаров, якого цитує його прес-служба.

За її даними, лідери країн під час зустрічі обговорили актуальні питання співпраці у двосторонньому та багатосторонньому форматах. "Країни цього року відзначають 30-річчя встановлення дипломатичних відносин, за цей період сформувався високий рівень стратегічного партнерства між державами", - сказав Жапаров.

Зі свого боку президент Туркменістану Сердар Бердимухамедов зазначив, що документи, які плануються до прийняття та підписання під час Консультативної зустрічі глав держав Центральної Азії, сприятимуть розширенню та поглибленню ефективної співпраці між країнами регіону. Бердимухамедов також висловив готовність до продовження плідної співпраці з Киргизією за всіма напрямками, які становлять взаємний інтерес, у тому числі в торговельно-економічній та інвестиційній сферах, зазначили у прес-службі. У Чолпон-Аті (Іссик-Кульська область Киргизії) відбувається четверта Консультативна зустріч глав держав Центральної Азії.

На зустріч прибули президенти Казахстану, Узбекистану, Туркменістану та Таджикистану. За даними прес-служби президента Киргизії, лідери країн регіону обміняються думками щодо зміцнення взаємодії держав Центральної Азії щодо спільного реагування на виклики та загрози регіональній безпеці, обговорять перспективи розширення економічного співробітництва, а також питання зміцнення культурно-гуманітарної взаємодії. За підсумками зустрічі планується підписання кількох документів, зокрема договір про дружбу та добросусідство між країнами регіону.




Просмотров: 486
Другие новости