Компании

все компании

Hyundai наростив чистий прибуток більш ніж у 1,5 рази

21 липня 2022 року, 15:35
Південнокорейський автовиробник Hyundai Motor Co. у другому кварталі 2022 року збільшив чистий прибуток більш ніж у півтора рази. Як повідомляється в прес-релізі, чистий прибуток у квітні-червні зріс до 3,085 трлн південнокорейських вон ($2,35 млрд) з 1,983 трлн вон за аналогічний період минулого року.

Аналітики, опитані FactSet, в середньому прогнозували показник на рівні 1,908 трлн. Операційний прибуток компанії підскочив на 58%, до 2,98 трлн. Квартальна виручка зросла на 19% порівняно з другим кварталом минулого року, до 36 трлн.

Тим часом обсяг продажів минулого кварталу скоротився на 5,3%, до 976 тис. автомобілів. Hyundai зазначив, що збільшення прибутку та виручки було забезпечене за рахунок активного зростання продажів у секторі люксових та спортивних автомобілів, у тому числі марки Genesis. Крім того, зміцнення долара до воні також дозволило компанії, що реалізує більшу частину продукції на зарубіжних ринках, значно збільшити прибуток. У першому півріччі Hyundai наростив виручку на 15%, до 66,298 трлн, чистий прибуток - на 39%, до 4,862 трлн.

Компанія очікує, що постачання автомобілів будуть поступово зростати в міру вирішення дефіциту напівпровідникової продукції, проте невизначеність через геополітичну напруженість, поширення коронавірусу та інфляцію чинить тиск на бізнес. Котирування акцій Hyundai на торгах у Сеулі у четвер не змінилися порівняно з рівнем закриття попередніх торгів. Капіталізація компанії з початку цього року впала майже на 10%.




Просмотров: 412
Другие новости