Компании

все компании

Європейські фондові індекси змінюються без жодної динаміки

20 липня 2022 року, 14:44
Ринки акцій країн Західної Європи торгуються різноспрямовано у середу. Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:00 піднявся на 0,12% і склав 423,91 пункту. Британський FTSE 100 і французький САС 40 піднялися на цей час на 0,4% і 0,1% відповідно. Німецький DAX опустився на 0,1%, італійський FTSE MIB втрачає 0,5%, іспанський IBEX 35 – 0,3%.

Споживчі ціни у Великій Британії у червні 2022 року підскочили на 9,4% у річному вираженні, свідчать дані Національного статистичного управління (ONS) країни. Таким чином, інфляція прискорилася порівняно з травнем, коли вона склала 9,1% і була максимальною за 40 років і перевищила середній прогноз опитаних Bloomberg аналітиків на рівні 9,3%.

 Зростання інфляційного тиску у Великій Британії переважно пов'язане з підвищенням цін на продукти харчування та енергоносії, що нівелювало зниження цін на вживані автомобілі та аудіовізуальне обладнання, зазначають у ONS. Напередодні голова Банку Англії Ендрю Бейлі заявив, що регулятор розгляне можливість підвищення базової процентної ставки відразу на 50 базисних пунктів (б.п.) на наступному засіданні, яке відбудеться на початку серпня. У заяві, опублікованій на сайті Банку Англії, зазначається, що повернення інфляції у Великій Британії до цільового показника в 2% є "абсолютним пріоритетом" ЦП.

 Тим часом інвестори чекають на публікацію підсумків засідання Європейського центрального банку, яке відбудеться в четвер вдень. Ринок враховує, що ЄЦБ може підвищити ставку на 25 б.п., і на 50 б.п. У центрі уваги ринку також розвиток урядової кризи Італії. У середу чинний прем'єр-міністр Маріо Драгі виступить перед парламентом країни і оголосить про результати переговорів з партнерами щодо коаліції, від яких залежить чи піде Драгі у відставку.

Раніше цього місяця партія "Рух 5 зірок", що входить до коаліційного уряду, прийняла рішення не брати участь у парламентському голосуванні щодо пакету економічної допомоги населенню та бізнесу в умовах сильного зростання цін на споживчі товари. Після цього Драгі оголосив про свою відставку, проте президент країни Серджо Маттарелла не прийняв її. Котирування акцій нідерландського виробника обладнання випуску напівпровідникової продукції ASML Holding NV падають на 1,5%.

Компанія у другому кварталі наростила виручку та чистий прибуток, проте погіршила прогноз для зростання виручки у поточному році до 10% із 20%. Папери німецького енергетичного холдингу Uniper SE дорожчають на 7,9% на повідомленнях ЗМІ про те, що роботу газопроводу "Північний потік" можна відновити після ремонту вчасно.

Ціна акцій британської поштової служби Royal Mail Plc знижується на 5%. Виторг компанії за підсумками першого фінкварталу скоротився на 11,5%. Royal Mail оголосила також, що розгляне можливість відділення поштового бізнесу у Великій Британії від підрозділу міжнародної логістики у разі, якщо реорганізацію операцій компанії в країні буде утруднено внаслідок страйку співробітників.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 332
Другие новости