Компании

все компании

Україна продовжує працювати над інтеграцією у внутрішній ринок ЄС - Кулеба

19 липня 2022 року, 09:21
Україна як країна-кандидат на вступ до ЄС має намір продовжувати шлях до членства в Євросоюзі і вже зробила перші кроки у цьому напрямку, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у зверненні до Ради ЄС із закордонних справ у понеділок.

"Ми і далі прискореними темпами наближатимемо наше законодавство до законодавства ЄС згідно з переліком пріоритетних євроінтеграційних законопроектів на 2022 рік", - сказав Кулеба, зазначивши, що це перша зустріч після історичного рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

"Ми продовжуємо впровадження важливих реформ, зокрема, спрямованих на зміцнення верховенства права та антикорупційних інститутів. Ми продовжуємо працювати над інтеграцією у внутрішній ринок ЄС та просуванням секторальної інтеграції", - додав міністр.

Пріоритетами української сторони він назвав усунення всіх бар'єрів у митній, промисловій та транспортній сферах, інтеграцію до енергетичного, цифрового, роумінгового та платіжного простору ЄС, а також запровадження "Європейського зеленого курсу".

"У нас є домашнє завдання, і ми маємо намір виконати його належним чином. Ми сподіваємось на такий самий підхід з боку наших партнерів", - резюмував Кулеба.




Просмотров: 230
Другие новости