Компании

все компании

Рада Асоціації Україна-ЄС запланована на 5 вересня

19 липня 2022 року, 10:28
Рада Асоціації Україна-ЄС запланована на п'яте вересня, повідомив Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

"Ми продовжуватимемо підтримувати Україну у виконанні порядку денного реформ її європейської перспективи після того, як Україні було надано статус кандидата. Ми проведемо Раду асоціації 5 вересня після літніх канікул, і ми працюємо над тим, щоб ця Рада просувала вперед європейську перспективу для України за допомогою виконання необхідних реформ", - анонсував він у понеділок у Брюсселі на прес-конференції після закінчення засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Боррель підтвердив, що міністри одноголосно схвалили його пропозицію щодо наступного траншу з Європейського фонду світу у розмірі 500 млн. євро, формальне рішення щодо якого буде ухвалено найближчими днями.

Високий представник констатував, що в ЄС "налякані жорстокістю російської агресії щодо цивільного населення в Україні, використанням сексуального насильства як зброя війни", росіяни "спалюють поля із зерновими", "блокують постачання продовольства" та "несуть відповідальність за голод у світі" . "Росія намагається зруйнувати Україну та українську націю, водночас спускаючи з повідку глобальну продовольчу та енергетичну кризу. Міністри погодилися, що треба продовжувати стояти поряд з Україною у її боротьбі за незалежність. Україні потрібно більше зброї, і ми її постачатимемо. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну", - запевнив він.

Боррель також повідомив, що продовжується і робота над санкціями для РФ. Він також спростував твердження, що зростання цін на енергетику зросло через заборону ЄС на російську нафту. "Багато хто говорить, що ЄС, запроваджуючи санкції, спровокував зростання цін. Це не правда. Ціна на нафту зросла за один місяць до війни, і після того, як ми заборонили експорт нафти з Росії, ціна на нафту знизилася", - констатував Високий представник .




Просмотров: 288
Другие новости