Компании

все компании

Таджикистан розробляє проект кількох сонячних станцій

18 липня 2022 року, 17:31
Таджикистан вживатиме необхідних заходів для збільшення виробництва зеленої енергії, заявив на засіданні Енергетичної ради СНД у Нур-Султані міністр енергетики та водних ресурсів республіки Далер Джума.

Як повідомляє прес-центр міністерства, за словами Джуми, зміна клімату та швидке глобальне потепління також мають прямий вплив на перспективи розвитку регіональної енергетики.

"Ці процеси мають негативні наслідки і для електроенергетики Таджикистану. Тому що в Таджикистані велика кількість води використовується для гідроелектростанцій саме з-за льодовиків, які тануть з великою швидкістю. За оцінками експертів, льодовики Таджикистану втратили близько 30% свого обсягу протягом ХХ століття", – зазначив міністр.

Міністр заявив, що Таджикистан планує збільшити виробництво за рахунок впровадження відновлюваних джерел енергії. "За підтримки партнерів з розвитку розробляється проект кількох сонячних станцій загальною потужністю 460 МВт. Таджикистан продовжить докладати зусиль для збільшення обсягів виробництва екологічно чистої енергії та скорочення викидів СО2 та досягнення національних цілей", - заявив Джума.




Просмотров: 333
Другие новости