Компании

все компании

Казахстан надає Таджикистану послуги космічного зв'язку

18 липня 2022 року, 15:55
Казахстан і Таджикистан підписали договір про надання послуг космічного зв'язку, який дозволить організувати канали зв'язку для важкодоступних районів Таджикистану, повідомила прес-служба міністерства цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості Казахстану.

"АТ "Республіканський центр космічного зв'язку" (РЦКС) Аерокосмічного комітету міністерства цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості РК та ТОВ "Ісател" (Таджикистан) підписали договір на надання послуг з надання транспондерної ємності космічного апарату "КazSat 3", - говориться у повідомленні. Відповідно до документа, через ресурси казахстанського супутника зв'язку в Таджикистані будуть організовані канали зв'язку для важкодоступних районів країни.

ТОВ "Ісател" - дочірнє підприємство ВАТ "Телерадіоком" - є оператором зв'язку на території Таджикистану. Має власний телепорт та станцію управління мережами у місті Душанбе, забезпечує доступ до мережі інтернет. Супутникова система зв'язку Казахстану повністю забезпечує потреби країни в послугах зв'язку, АТ "РЦКС" також постачає продукцію космічного зв'язку Киргизії. Запуск космічного апарату KazSat 3 на геостаціонарну орбіту відбувся 28 квітня 2014 року з космодрому Байконур.

Супутник створений на замовлення АТ "РЦКС" російським підприємством ВАТ "Інформаційні супутникові системи" імені академіка М.Ф. Решетнева" спільно з компанією Thales Alenia Space (Італія). "KazSat 3" призначений, зокрема, для надання послуг телерадіомовлення, телефонії, передачі даних, зона його обслуговування включає всю територію Казахстану, центральну частину Росії, країни Середньої Азії.




Просмотров: 319
Другие новости