Компании

все компании

Фондові ринки країн Європи впевнено підвищуються у понеділок

18 липня 2022 року, 14:06
Фондові ринки країн Західної Європи впевнено підвищуються під час торгів у понеділок. Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 10:23 МСК піднявся на 0,95% і склав 417,71 пункту. Британський FTSE 100 і французький САС 40 зросли на цей час на 1,1% і 0,9% відповідно, німецький індекс DAX - на 1%.

Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 набрали 0,4% та 0,8% відповідно. Цього тижня в центрі уваги інвесторів будуть засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), підсумки якого будуть підведені в четвер, а також статдані та звіти компаній. Так, у вівторок будуть опубліковані остаточні дані щодо зміни споживчих цін у єврозоні у червні. Опубліковані минулого тижня статистичні дані зі США показали, що інфляція в країні у червні прискорилася до 9,1% у річному вираженні з 8,6% у травні, продовжуючи утримуватися на сорокарічному максимумі. Трейдери стежать за політичною ситуацією в Італії.

Минулого тижня мери 110 міст країни, у тому числі 10 найважливіших агломерацій, голови профспілок та бізнес-асоціацій звернулися із закликом до прем'єра країни Маріо Драгі переглянути рішення піти у відставку.

Акції фінського банку Nordea Bank Abp дорожчають на 2,1%. Банк звітував про чистий прибуток у другому кварталі, який перевищив прогнози аналітиків, і повідомив про намір розпочати нову програму зворотного викупу акцій на суму до 1,5 млрд євро. Папери Hennes & Mauritz (H&M) опускаються на 0,7%. Власник другої за величиною в Європі мережі магазинів одягу розпочне процес згортання бізнесу в Росії у зв'язку з "поточними операційними проблемами та непередбачуваністю майбутнього".

Компанія призупинила продаж у Росії ще 2 березня. Котирування акцій Stellantis NV зростають на 1,4%. Європейський автомобільний концерн припинить роботу спільного підприємства, яке виготовляє автомобілі марки Jeep у Китаї. У лідерах зростання серед компонентів індексу Stoxx Europe 600 знаходяться акції норвезької NEL ASA, яка працює з відновлюваними джерелами енергії, які дорожчають на 13,7%.




Просмотров: 357
Другие новости