Компании

все компании

Врожай пшениці у 2022 р. очікується на рівні 18-19 млн тонн – міністр агрополітики

17 липня 2022 року, 11:45
Врожай пшениці у 2022 становитиме 18-19 млн тонн, що перевищить прогнозні показники при її посіві, загалом за врожайністю всіх сільгоспкультур можна робити обережно-оптимістичний прогноз, повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

"Новий врожай достатній, хоча він значно менший за минулорічний, але більший, ніж прогнозувалося при сівбі. Досить багато пшениці - у нас прогноз по ній 18-19 млн тонн, при тому, що багато ще не вивезено, а ми споживаємо в рік у 3-4 вдвічі менше, ніж зараз збираємо. Збираємо нормально, з невеликим запізненням, але це викликано погодою", - розповів він у ході UA-телемарафону.

За словами міністра, за всіма засіяними в країні сільгоспкультурами очікується непогана врожайність. При цьому Сольський уточнив, що хоча на даний момент немає факторів, які б на неї негативно впливали, проте не можна виключити їх появу в майбутньому, аж до моменту збирання врожаю.

Як повідомлялося, Мінсільгосп США (USDA) у липневому звіті прогнозує врожай української пшениці у 2022/2023 маркетинговому році (МР, липень-червень) на рівні 19,5 млн тонн, її експорт – 10 млн тонн, внутрішньо споживання всередині країни - 10, 2 млн. тонн. Урожай кукурудзи оцінений у 25 млн. тонн, експорт - 9 млн. тонн, внутрішнє споживання - 10,7 млн. тонн.

По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 415
Другие новости