Компании

все компании

Срочно на передовую: украинское национальное агентство гуманитарной помощи ZDOROVI получило от Франции два мобильных госпиталя

5 травня 2022 року, 17:25

Ініціатори гуманітарної допомоги ZDOROVI щодня доставляють необхідні ліки та медобладнання в понад 10 областей України

Минулого тижня українська національна агенція гуманітарної допомоги ZDOROVI отримала від партнерів із Франції два мобільні шпиталі.

«Вони допоможуть українським медикам рятувати життя тоді, коли кожна секунда на рахунку. Рятувати їх там, де зазвичай бракує обладнання чи умов для надання необхідної медичної допомоги. Ці мобільні госпіталі в гарячих точках — як острови надії», - зазначаютьв агенції.


Один мобільний шпиталь складається із 7 наметів, а його технічне обладнання дозволяє проводити найширший спектр медичних утручань – від хірургічних операцій пораненим до допомоги породіллям. Адже перш за все російські окупанти розстрілюють мирні села та міста, не соромлячись накривати вогнем навіть дитячі лікарні та пологові будинки. Більшість цивільних лікарень у місцях бойових дій зруйновані: зокрема, за даними голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, вже за перші 43 дні війни в Луганській області не залишилося жодного медзакладу, чия будівля не постраждала б від російських обстрілів. У таких умовах кожен мобільний шпиталь здатен зберегти сотні життів дорослих і маленьких українців.

Окрім мобільних шпиталів, агенція ZDOROVI за час війни вже встигла зібрати понад 100 тонн ліків та медичних інструментів і доставити їх до медзакладів по всій Україні. Серед останніх доставок – монітори стану пацієнта Philips, які були привезені до лікарень Миколаєва та Київської області, медикаменти й хіміотерапевтичні крісла для Кіровоградського онкоцентру та сучасне медичне обладнання для міської лікарні у Тростянці (Сумська область), нещодавно звільненому від російської окупації.


На сьогодні ZDOROVI – це команда з 16 однодумців, які в безперервному режимі працюють над тим, щоб гуманітарні вантажі допомоги українські лікарні та медичні центри отримували швидко, вчасно й за призначенням. Національна агенція активно співпрацює з багатьма країнами світу, включаючи США, Німеччину, Францію, Швейцарію, Велику Британію, Польщу, Словаччину та ін. А отже, у свою чергу її підтримують закордонні донори-партнери, які покривають витрати на послуги офіційних перевізників. Саме це в такий складний час дозволяє реалізовувати злагоджені та безперебійні транспортування вантажів Україною та територією ЄС.

«У перші дні нашої гуманітарної місії нам вдалося швидко отримати першу допомогу для лікарень завдяки міжнародним організаціям, з якими раніше ми втілювали в життя проєкти для медицини. Проте після цього — перелік значно розширився. Інші охочі допомогти переконалися, що нам можна довіряти вантажі будь-якого розміру, незалежно від кінцевої точки призначення — навіть у фронтові лікарні. З впевненістю можемо сказати, що в цих країнах в українських медиків тепер є купа друзів. Адже саме так називаються ті, хто приходить із допомогою у час випробувань», – зазначили ZDOROVI. А довіра – це саме та мотивація, що рухає нашу спільну діяльність уперед, особливо підкріплену прозорістю механізмів роботи та візуалізовану переконливими фото- та відеозвітами.

За словами засновниці агенції Наталії Тулінової, медики та волонтери творять чудеса, рятуючи життя в надекстремальних умовах. Але одного їх героїзму недостатньо: Україна потребує допомоги. Ми всі разом уже справді багато зробили, в нас на сьогодні є ще багато можливостей, але нам необхідна ваша підтримка – кожного з вас. Кожна пожертва, яку ви зробите (фінансова чи у вигляді медичних вантажів), – це врятовані життя невинних людей і ще один крок до перемоги над рашистською навалою, що загрожує не лише Україні, а й усьому світу!

Приєднайтесь до збору коштів:

PayPal:

https://bit.ly/3vp1hFr

Wise

n.tulinova@zdorovi.agency

+380502720902

Western Union

(USD) Тулінова Наталія 4130 6301 8002 0811

(UAH) Тулінова Наталія 4678 0800 9031 0397





Просмотров: 445
Другие новости