Компании

все компании

Вижити при падінні. Як роздріб заробив на кризі – Перша Шпальта

22 грудня 2017 року, 09:14
За даними Держстату, у січні-листопаді 2017 року обіг роздрібної торгівлі в Україні зріс на 8%, у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Так, сумарний роздрібний товарообіг в перші 11 місяців 2017 року склав 725 млрд грн.

Найсильніше обіг роздрібної торгівлі зріс у Закарпатській (на 18,1% – до 16,36 млрд грн), Одеській (13,7% – до 56 млрд грн), Львівській (12,2% – до 46 млрд грн), Вінницькій (11,8% – до 18,67 млрд грн) і Черкаській (11,1% – до 17,49 млрд грн) областях.

Одночасно з цим в Україні поліпшуються споживчі настрої – відповідний індекс підвищився на 3,6 пункти, до значення 62,6. За рік індекс споживчих настроїв підвищився на 11 пунктів.

Це попри те, що з початку року вітчизняні продукти харчування подорожчали в середньому на 17%, а індекс борщу – майже на 38%.

Ігор Баленко, власник мережі магазинів Фуршет, звертає увагу на зростання зарплат вдвічі з початку року. Люди накопичили деякі заощадження, а зараз почали їх витрачати.

Експерти солідарні: вся справа у відкладенному попиті. Люди повернулися до магазинів, люди роблять покупки, які не були зроблені раніше. "Основна частина того, що ми бачимо, – це відкладений попит. Звичайно, є товари, які потрібні людям самі по собі, які вони хочуть купити", – вважає Андрій Осадчий, заступник начальника відділу Point of Sales Tracking компанії GfK Україна.

Юлія Загарій, координатор комітету з роздрібної торгівлі Європейської бізнес асоціації, зазначає, що значним попитом користуються соціально значущі товари, товари з сегменту середній і середній мінус.

В продовження теми естонський підприємець Денис Пріймягі, співвласник і керуючий партнер мережі магазинів Сирне Королівство, розповідає, за якими форматами магазинів майбутнє.

Крім того, у спеціальному репортажі Перша Шпальта дивіться про те, до чого призведе прийняття закону Про захист місцевого виробника.

Також фахівці і учасники ринку розповідають, хто опинився у виграші від введення в країні обмежень на купівлю товарів в інтернеті за кордоном.

Завершує випуск огляд економічних подій за тиждень від блогера і ділового журналіста Дениса Безлюдько.


По материалам: НВ.БИЗНЕС





Просмотров: 590
Другие новости