Компании

все компании

НБУ позбавив ліцензії компанію “Абсолют Фінанс”

27 листопада 2017 року, 15:16
НБУ позбавив ліцензії компанію “Абсолют Фінанс”, яка фігурувала в розслідуванні програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”. Головним бенефіціаром компанії є вчителька Оксана Бродовська, пов’язана з нардепом Русланом Лук’янчуком і тещею голови РНБО Олександра Турчинова.
Національний банк України відкликав ліцензію на здійснення валютних операцій у ТОВ “Фінансова компанія “Абсолют Фінанс”. Відповідне рішення було прийняте у зв’язку з “чисельними порушеннями вказаною фінустановою порядку здійснення валютно-обмінних операцій”, - йдеться в прес-релізі НБУ.

Нагадаємо, в травні 2017 року “Наші гроші” з’ясували, що одна з найбільших мереж пунктів обміну валют, до якої входить компанія “Абсолют Фінанс”, всупереч вимогам законодавства, здійснює обмін валют без касових апаратів. Це означає, що податкова позбавлена можливості контролювати звітність компанії.

Основним бенефіціаром “Абсолют фінансу” є київська вчителька Оксана Бродовська, яка донедавна була помічницею народного депутата Руслана Лук’янчука. Помічником цього ж депутата був і її чоловік - Валентин Бродовський, який до 2012 року також був співзасновником ФК “Абсолют фінанс”.

Серед співзасновників компанії також 74-річний батько Оксани - Григорій Пронько, та її 23-річна донька Ілона (внесла до статутного капіталу 25 млн), яка прописана в квартирі дружини депутата. Натомість, Руслан Лук’янчук у коментарі програмі сказав, що не знає Ілону. Мати Бродовської прокоментувала співмешкання дочки із родиною нардепа лаконічним “Мало хто де прописаний”.
У будинку, де дружина Лук’янчука володіє двома квартирами (347 кв.м., вартістю від 500 000 USD), розташовані також офіси фінкомпаній Бродовських. Сам офіс компанії Бродовські отримали від тещі голови РНБО Олександра Турчинова - Тамари Белиби.   В свою чергу, Руслан Лук'янчук в 2002-2005 був помічником народного депутата від БЮТ Олександра Турчинова,


По материалам: Bihus





Просмотров: 1234
Другие новости