Компании

все компании

ФГВФО «виторгував» 12 млн грн за «голландською моделлю»

23 листопада 2017 року, 09:35
До березня 2018 року Фонд планує продати 1448 лотів із номінальною вартістю у 13,9 млрд грн.
Від 30 жовтня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за результатами 66 торгів на Prozorro виручив 11,9 млн грн. Аукціони проводилися за голландською моделлю. Про це йдеться у повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
У повідомленні йдеться про те, що нова для країни модель торгів прискорює процедуру продажів активів збанкрутілих банків. Ціна деяких активів після старту знизилися до 20% від початкової лише за один день. Для порівняння, для звичайних аукціонів аналогічний процес тривав би 3-8 місяців.
Після етапу зниження ціни, працює «англійська» частина торгів з грою на підвищення. На цьому етапі кожен з потенційних покупців може перекрити більш високою пропозицією найпершу ставку. У багатьох випадках рівень конверсії (співвідношення загальної суми заборгованості до ціни продажу) за результатами успішних аукціонів склав  близько 26%.
Зараз графік «голландських аукціонів» розпланований до березня 2018 року. За цей час ФГВФО має намір продати через платформу ProZorro 1448 лотів із номінальною вартістю у 13,9 млрд грн.
Раніше повідомлялося, що попиту серед нерезидентів на українські проблемні активи за більш-менш прийнятною ціною немає. Враховуючи те, що терміни ліквідації банків завершуються переважно у найближчі два роки, активи, ймовірно, будуть продані на внутрішньому ринку. Скоріш за все, ціна на такі активи буде вкрай низькою. Згідно з голландською моделлю лоти, не продані через РroZorro, будуть «пакетуватись» у пули, після того як ціна на них знизиться до 20%. А тоді вже їх продаватимуть за моделлю голландського аукціону і, вірогідніше всього, за копійки. Подробиці щодо провальних торгів проблемними активами Ви можете дізнатися у матеріалі Mind «Американська мрія: чому продаж проблемних активів закінчився провалом».


По материалам: Mind





Просмотров: 768
Другие новости